Hlavní obsah

Hokejový Spengler Cup vrcholí, český mistr se rozloučil debaklem

Budíčkem v mizerné sezóně měl být pro hokejisty Karlových Varů tradiční Spengler Cup, místo toho se český šampión vrací ze Švýcarska se čtyřmi porážkami výrazně negativním skórem. Vyvrcholení turnaje už bude bez Západočechů.

Foto: ČTK/AP

Dino Wieser z Davosu (vlevo) v souboji s karlovarským Markem Melenovským v utkání Spenglerova poháru.

Článek

Český mistr prohrál na tradičním vánočním turnaji všechny čtyři duely, rozloučil se debaklem 0:8 s běloruským Dynamem Minsk. S Kanadou a Mannheimem rozhodovaly až samostatné nájezdy. K lepší produktivitě Západočechům příliš nepomohly ani posily Pálffy a Kutlák.

Vyjma Karlových Varů je ale tabulka před rozhodujícími zápasy neuvěřitelně vyrovnaná. Všechny čtyři celky dvakrát zvítězily a jednou prohrály, takže složení finále může být jakékoliv. Minsk ve středu hraje s reprezentací Kanady, domácí Davos změří síly s německým Mannheimem. Vítězové se utkají o celkový triumf.

Podle bookmakerů Tipsportu jsou největším favoritem na postup do finále domácí hokejisté Davosu. Na jejich vítězství v základní hrací době proti Mannheimu si můžete vsadit v kursu 1,65. Na Mannheim pak v kursu 3,54. Na Minsk proti Kanadě vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,25, na výběr Kanady si můžete vsadit v kursu 2,33.

Reklama