Hlavní obsah

Zápas pravdy je tu, čeští mladíci musejí na MS porazit silné Rusy

Přestože čeští junioři porazili na hokejovém mistrovství světa jen slabé Rakousko, stále mají šanci postoupit do čtvrtfinále. Musejí ale v silvestrovském duelu porazit jednoho z favoritů Rusko. To v úterním šlágru skupiny B prohrálo se Švédy a proti svěřencům trenéra Šindela tak musejí bodovat.

Foto: Mathieu Belanger , Reuters

Rakouský brankář Hirn inkasuje další gól, přihlížejí Káňa (vlevo) a Vincour

Článek

K jistotě čtvrtfinále jim stačí dostat zápas do prodloužení. Pak by totiž o svoji šanci na pokračování šampionátu přišli Češi. Ti jsou v tabulce čtvrtí a těšit je může, že v případě neúspěchu proti Rusům si do skupiny o udržení vezmou vysoké vítězství nad Rakouskem.

Čeští hokejisté nejprve dostali za vyučenou od Švédů, kterým podlehli vysoko 1:10. Blízko bodovému zisku byli poté Češi v duelu proti Finsku, v němž ještě ve 38. minutě vedli 3:0. Pak ale snížil Hartikainen, dvěma góly srovnal Vatanen a 132 sekund před koncem rozhodl o vítězství Finů Rask.

Rusové si poradili s Rakouskem 6:2, poté zdolali Finsko 2:0. Sborná klopýtla proti Švédům, kteří zvítězili 4:1.

Na vítězství Ruska si můžete vsadit v kursu 1,4, na výhru českých mladíků vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,6. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 5,5.

Reklama