Hlavní obsah

Ondrášková na French Open postoupila, čeká ji Hingisová

Tenistka Zuzana Ondrášková postoupila do druhého kola grandslamového Roland Garros. Česká hráčka porazila Němku Julii Schruffovou 6:4, 6:2 a v příštím utkání se utká s dvanáctou nasazenou Martinou Hingisovou, ktrerá se úspěšně vrátila na pařížskou antuku po pěti letech. Do druhého kola postoupil také Jiří Vaněk, když vyřadil domácího Nicolase Mahuta ve čtyřech setech.

Foto: sport.cz

Zuzana Ondrášková.

Článek

"To není ideální," řekla Ondrášková novinářům k utkání s favorizovanou Švýcarkou, ale dodala, že se na svůj první zápas s Hingisovou velice těší.

V duelu se Schruffovou obrátila loňská finalistka Prague Open stav ze 3:4 na 6:4. "To bylo rozhodující," řekla Ondrášková. Druhý set pak už vyhrála hladce 6:2 a zápas ukončila přesně po šedesáti minutách.

Peschkeová přiznává konec kariéry

Hůř na tom byla Květa Peschkeová, která podlehla Estonce Kaii Kanepiové 2:6, 3:6, i když v druhém setu už vedla 3:0. "Jsem z toho docela nešťastná," řekla Peschkeová, která začala sezonu zraněním a po návratu na kurty vyhrála jen dva z 12 zápasů.

Jednatřicetiletá hráčka přiznala, že se už v podstatě blíží ke konci kariéry. "Ale tenis mě stále baví. Mám pocit, že fyzicky na to ještě mám, a budu se snažit hrát, co to půjde," řekla Peschkeová.

Klára Koukalová nenaplnila roli papírové favoritky svého zápasu prvního kola a druhý grandslamový turnaj sezony pro ni už dnes skončil. Třicátá nasazená Češka vyhrála s Italkou Tathianou Garbinovou první set jasně 6:2, další sady však ztratila v poměru 4:6 a 1:6.

Vaněk se dočkal vítězství po šesti letech

Český tenista Jiří Vaněk se znovu po šesti letech dočkal vítězství v hlavní soutěži na grandslamovém turnaji. Český hráč porazil na Roland Garros domácího Nicolase Mahuta 6:3, 7:6, 6:7, 7:6 a ukončil svoji sérii třinácti porážek v 1. kolech grandslamových turnajů. O postup do třetího kola se bude Vaněk snažit v druhém kole proti sedmadvacátému nasazenému Olivieru Rochusovi z Belgie.

Robin Vik nezopakoval loňskou účast v druhém kole a s Roland Garros se rozloučil již po svém prvním zápase. V něm dnes nestačil na domácího hráče Florenta Serru, jemuž podlehl 1:6, 6:1, 5:7 a 4:6.

Ze hry je také Jan Hernych, který dokázal s bývalou světovou jedničkou Lleytonem Hewittem držet krok pouze do druhého setu, který vyhrál 6:3, a po ztrátě první sady v tie-breaku vyrovnal na 1:1. Pak však měl navrch Australan, jenž českému tenistovi povolil jen dvě hry a nadělil mu na závěr "kanára".

Češi na French Open
Muži, dvouhra - 1. kolo
Vaněk (ČR) - Mahut (Fr.) 6:3, 7:6 (7:3), 6:7 (5:7), 7:6 (7:3), Serra (Fr.) - Vik (ČR) 6:1, 1:6, 7:5, 6:4¨, Hewitt (14-Austr.) - Hernych (ČR) 7:6 (7:5), 3:6, 6:2, 6:0.
Ženy, dvouhra - 1. kolo
Ondrášková (ČR) - Schruffová (Něm.) 6:4, 6:2, Kanepiová (Est.) - Peschkeová (ČR) 6:2, 6:3, Garbinová (It.) - Koukalová (30-ČR) 2:6, 6:4, 6:1
Ženy, čtyřhra - 1. kolo
Benešová, Strýcová (ČR) - Frazierová, Kingová (USA) 4:6, 7:5, 6:2, Li Tching, Sun Tchien-tchien (14-Čína) - Drakeová, Vaidišová (ČR) 7:5, 2:6, 6:0.

Reklama