Hlavní obsah

Vaidišová postoupila hladce do třetího kola French Open

PAŘÍŽ

Nicole Vaidišová postoupila na Roland Garros do třetího kola a vylepšila si své maximum na pařížské antuce z loňského debutu. Šestnáctá nasazená česká tenistka porazila Číňanku Sun Tchien-tchien za 61 minut hladce 6:1, 6:3. O vyrovnání svého grandslamového rekordu, kterým je účast v osmifinále, se utká s Francouzkou Aravane Rezaiovou.

Článek

Roland Garros naopak ve druhém kole skončilo pro Ivetu Benešovou, která nestačila na favorizovanou Marii Šarapovovou. Čtvrtá nasazená Ruska vyhrála 6:4, 6:1.

Tomáše Berdycha nerozhodila ani třičtvrtěhodinová pauza kvůli dešti a poprvé v kariéře postoupil do třetího kola Roland Garros. Dvacetiletý český tenista v druhém kole porazil hladce 6:3, 6:1 a 6:1 Itala Filippa Volandriho, jehož zdolal znovu po osmi dnech. Minulé úterý Berdych nad stejným soupeřem vyhrál na Světovém poháru v Düsseldorfu.

Tenisté si stěžovali na počasí

Ital od druhého setu působil odevzdaným dojmem. "Do zápasu jsem vstoupil trochu nervózně, ale záhy to ze mě spadlo a pak už to bylo bez problémů," řekl novinářům český tenista, který postupem do třetího kola dosáhl svého pařížského maxima.

Jeho dalším soupeřem bude Němec Nicolas Kiefer. V případě dalšího postupu by Berdycha nejspíš čekala světová jednička Roger Federer ze Švýcarska. "Radši bych zůstal u příštího zápasu, nebudu předbíhat," zdráhal se Berdych vyslovit k této hypotéze. Přiznal ale, že by zápas s Federerem byl strašně těžký, protože Švýcar už hraje skvěle i na antuce.

Na chlad si stěžovala také Šromová, která za 50 minut podlehla čtrnácté nasazené Safinové 0:6, 2:6. Začátek zápasu byl pro ni úplně hrozivý, ve druhém setu se hra přece jen trochu vyrovnala a Šromová předvedla několik pěkných momentů.

Postoupil také Lukáš Dlouhý, když vyřadil nasazenou šestadvacítku turnaje Jose Acasusa z Argentiny. Pro třiadvacetiletého Dlouhého bude třetí kolo na grandslamu vrcholem kariéry, loni skončil na French Open ve druhém, stejně jako na letošním Australian Open. Jeho dalším soupeřem v Paříži bude vítěz duelu mezi Španělem Robredem a Bozoljacem ze Srbska a Černé Hory.

Čeští tenisté na French Open:
Muži, dvouhra - 2. kolo:
Berdych (20-ČR) - Volandri (It.) 6:3, 6:1, 6:1, L. Dlouhý (ČR) - Acasuso (26-Arg.) 4:6, 7:6 (7:2), 6:3, 6:1.
Muži, čtyřhra - 1. kolo:
Pála, Vik (ČR) - Mathieu, Monfils (Fr.) 6:3, 3:6, 6:3, Ljubičič, Vico (Chorv./It.) - Berdych, Novák (ČR) 6:2, 6:2.
Ženy, dvouhra - 2. kolo:
Safinová (14-Rus.) - Šromová (ČR) 6:0, 6:2, Vaidišová (16-ČR) - Sun Tchien-tchien (Čína) 6:1, 6:3, Šarapovová (4-Rus.) - Benešová (ČR) 6:4, 6:1.
Ženy, čtyřhra - 1. kolo:
Lichovcevová, Myskinová (13-Rus.) - Bejgelzimerová, Birnerová (Ukr./ČR) 6:1, 6:4, Blacková, Stubbsová (2-Zim./Austr.) - Koukalová, Šafářová (ČR) 3:6, 6:4, 6:3, Ruanová-Pascualová, Suarezová (8-Šp./Arg.) - Hradecká, Suchá (ČR/SR) 6:2, 6:0.

Reklama