Hlavní obsah

Hingisová v Paříži pokračuje v cestě za titulem

PAŘÍŽ

Martina Hingisová se přiblížila o další krok k zisku trofeje na French Open, která jí jako jediná z grandslamových turnajů ve sbírce chybí. Švýcarská tenistka v dnešním dohrávaném osmifinále vyřadila Izraelku Šahar Peerovou, vítězku květnového turnaje WTA v Praze, po setech 6:3, 2:6 a 6:3. V neděli jejich zápas po druhém setu přerušila tma.

Článek

Bývalá světová jednička Hingisová, jež se letos vrátila k tenisu po tříleté pauze, došla na pařížské antuce zatím nejdále do finále v letech 1997 a 1999. Její soupeřkou v boji o postup do semifinále bude druhá nasazená Belgičanka Kim Clijstersová.

Hingisovou čeká na Roland Garros repríza čtvrtfinále Australian Open, kde se ve rovněž utkala s Kim Clijstersovou. Duel s Peerovou, s níž poprvé na turnaji ztratila set, označila Švýcarka za dobrou prověrku. "Řekla bych, že teď už překonám kde co," řekla pětadvacetiletá bývalá jednička, jež se na kurty vrátila po tříleté pauze.

Hewitt sebral Nadalovi jen jeden set

Australský tenista Lleyton Hewitt sice potvrdil pověst neúnavného bojovníka, nakonec ale v osmifinále na Rafaela Nadala stejně jako 56 tenistů před ním na antuce nestačil. Bývalý první hráč světa podlehl obhájci titulu za tři a čtvrt hodiny 1:3 na sety. Hewitt sice předchozí tři vzájemné zápasy s Nadalem vyhrál, na antuce ale na dvacetiletého Španěla nestačil.

"Dneska jsem asi odehrál svůj nejlepší zápas na turnaji," řekl po utkání Nadal, jenž se ve třetím kole trápil na dvorci s Paulem-Henrim Mathieuem pět hodin. Soupeři dnes nabídl šanci jen ve druhém setu, když neudržel vedení 4:3 a nakonec sadu ztratil - v jedenácté hře nedokázal při svém podání uhrát ani fiftýn. Dál už ale zápasu opět dominoval a Hewitt, jenž na Roland Garros nikdy nepřešel přes čtvrtfinále, pomalu slábl. "Jeho pohyb na antuce je mimořádný. Navíc je fyzicky ohromně silný," ocenil soupeře Hewitt.

Rodák z Mallorky si na rozdíl od předchozího zápasu s domácím Mathieuem, v němž si vyžádal pauzu kvůli zaskočenému soustu banánu, vysloužil i přízeň francouzského publika. Ve čtvrtém setu si řekl o oddechový čas, aby pomohl sběrači míčků, kterému se spustila krev z nosu.

Tenisové French Open 2006:
Muži, dvouhra - 4. kolo:
Benneteau (Fr.) - Martin (Šp.) 5:1, skreč, Djokovič (SČH) - Monfils (25-Fr.) 7:6 (7:5), 7:6 (7:5), 6:3, Nadal (2-Šp.) - Hewitt (14-Austr.) 6:2, 5:7, 6:4, 6:2, Ljubičič (4-Chorv.) - Ramirez-Hidalgo (Šp.) 6:3, 3:6, 6:3, 6:2, Djokovič (SČH) - Monfils (25-Fr.) 7:6 (7:5), 7:6 (7:5), 6:3.
Čtvrtfinálové dvojice: Federer (1-Švýc.) - Ančič (12-Chorv.), Nalbandian (3-Arg.) - Davyděnko (6-Rus.), Benneteau (Fr.) - Ljubičič (4-Chorv.), Djokovič (SČH) - Nadal (2-Šp.).
Muži, čtyřhra - čtvrtfinále:
Pavel, Waske (15-Rum./Něm.) - Bhúpathí, Malisse (Indie/Belg.) 2:6, 6:2, 6:1.
Ženy, dvouhra - 4. kolo:
Hingisová (12-Švýc.) - Peerová (31-Izr.) 6:3, 2:6, 6:3.
Čtvrtfinálové dvojice: Vaidišová (16-ČR) - V. Williamsová (11-USA), Safinová (14-Rus.) - Kuzněcovová (8-Rus.), Heninová-Hardenneová (5-Belg.) - Grönefeldová (13-Něm.), Hingisová - Clijstersová (2-Belg.).
Smíšená čtyřhra - 2. kolo:
M. Navrátilová, B. Bryan (6-USA) - Hingisová, Bhúpáthí (Švýc./Ind.) bez boje.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články