Hlavní obsah

Historický úspěch ve skeletonu! Fernstädtová triumfovala na juniorském šampionátu

Česká skeletonistka Anna Fernstädtová obhájila titul juniorské mistryně světa. Na šampionátu v Königssee byla nejrychlejší v obou soutěžních jízdách a zopakovala prvenství z loňského roku, kdy zlatou medaili vybojovala ještě v barvách Německa. Nyní se postarala o historický výsledek pro český skeletonový sport.

Foto: Robert Neumann, Sport.cz

Česká reprezentantka ve skeletonu Anna Fernstädtová.

Článek

Po změně občanství získala dvaadvacetiletá pražská rodačka pro Českou republiku už druhou trofej po nedávném triumfu v seriálu Interkontinentálního poháru. V elitním Světovém poháru ještě nemůže v této sezoně kvůli změně příslušnosti startovat.

První velký závod pod českou vlajkou měla absolvovat na lednovém mistrovství Evropy právě v Königssee. Kvůli špatnému počasí byl ale šampionát o týden odložen a přemístěn do Iglsu a tam už Fernstädtová nemohla kvůli termínové kolizi se zámořskými závody Interkontinetálního poháru startovat. Dalším vrcholem v první sezoně v českém dresu pro ni nyní bude seniorské mistrovství světa na přelomu února a března v kanadském Whistleru.

Juniorský šampionát ovládla na své domácí trati v součtu časů s náskokem 58 setin před stejně starou Belgičankou Kim Meylemansovou, jež se rovněž postarala o první medaili pro svoji zemi. Třetí skončila Britka Ashleigh Pittawayová, osmnáctiletá vítězka olympijských her mládeže z roku 2016. Čtvrté místo zbylo na Julii Kanakinovou z Ruska, jež loni ve Svatém Mořici coby obhájkyně titulu z roku 2017 skončila za Fernstädtovou druhá.

Mistrovství světa juniorů v jízdě na skeletonu v Königssee (Německo):
Junioři:
1. Keisinger (Něm.) 1:42,32 (51,32+51,00)
...v 1. jízdě 26. Drahoňovský (ČR) 55,70
Juniorky:
1. Fernstädtová (ČR) 1:45,89 (53,07+52,82)
2. Meylemansová (Belg.) -0,58 (53,49+52,98)
3. Pittawayová (Brit.) -0,75 (53,53+53,11)

Reklama

Související témata: