Hlavní obsah

Vystřelili 47krát za zápas! Rekordní množství pokusů jim ale přesto vítězství nepřineslo

Bergamo/Praha

Těžko říct, jaké slovo se pro to dá použít. Frustrace? Zmar? Beznaděj? Asi všechny tři výrazy by mohly charakterizovat to, co předvedli hráči v jednom ze zápasů Serie A, tedy konkrétně v utkání mezi Atalantou a Empoli. Domácí Atalanta totiž směrem k bráně soupeře vysílala jeden pokus za druhým a nakonec vystřelila celkem sedmačtyřicetkrát. Přesto zápas skončil 0:0.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Josip Iličić z Atalanty v souboji s Milanem Škriniarem během zápasu mezi Interem Milán a Atalantou. Ten se konal o kolo dříve než zápas Atalanty s Empoli a skončil také 0:0, zdaleka však nenabídl tak velké množství pokusů (ilustrační foto).

Článek

Od zápasu šestého týmu s osmnáctým mnozí čekali, že bude jasnou záležitostí. A on také byl. Hráči Atalanty průměrně vystřelili zhruba každé dvě minuty - celkem 47krát, z toho osmnáctkrát na bránu. Žádný tým v pěti nejlepších evropských ligách nikdy v jednom zápase nevystřelil víckrát, ani celkově, ani na branku. Alespoň ne od doby, co se tyto statistiky vedou (od ročníku 2006-2007).

Přesto Atalanta nevyhrála. Její hráči totiž ze všech pokusů nedokázali ani jednou překonat brankáře Empoli. Příznivci defenzivního fotbalu by remíze 0:0 asi zatleskali, ale ostatní jen nechápavě kroutí hlavou.

Empoli se zmohlo na jedinou střelu na bránu, ale Dragowski zachytal skvěle

Gólman Empoli Bartlomiej Dragowski se stal skutečným hrdinou utkání, když dokázal předvést neskutečné množství zákroků, včetně několika opravdu skvělých. Míče se podle statistik serveru BBC Sport dotknul celkem 67krát. Jen jeden hráč z jeho týmu měl více dotyků s balónem.

Empoli oproti pokusům Atalanty vypadá jen jako chudý příbuzný. Celkem si jeho hráči připsali tři střely, z nichž jediná mířila na bránu. Dva pokusy přitom proběhly v prvních šesti minutách.

Reklama