Hlavní obsah

Drahé pyro. Slavii hrozí drastický trest!

Praha
Aktualizováno

Zahrávají si. Disciplinární komise zahájila řízení s fotbalovou Slavií za incidenty z nedělního utkání s Olomoucí. Za pronesení a použití pyrotechniky, vhazování pyrotechniky do okolních sektorů vedoucí také k přerušení utkání hrozí mistrovskému klubu citelný trest. Uzavření celého stadionu!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Slavie na tribuně Jih během utkání s Olomoucí.

Článek

Jakmile se seznámila se zprávou technického delegáta, zahájila disciplinárka řízení se Slavií. Za porušení povinností pořadatele určitě přijde trest. Komise se bude případem zabývat již na svém čtvrtečním zasedání.

"Chování fanoušků Slavie v utkání proti Olomouci bylo naprosto neakceptovatelné. Použití pyrotechniky vedoucí k přerušení utkání je samo o sobě jedním z nejzávažnějších přečinů, natož potom ve spojení s vhazováním pyrotechniky dokonce do ostatních sektorů v hledišti," zdůrazňuje předseda disciplinárky Richard Baček.

Vršovický klub spolupracuje s policií na identifikaci chuligánů, kteří v závěru nedělního utkání 3. ligového kola s Olomoucí naházeli do sektoru pro fanoušky hostů pyrotechniku. Podle šéfa červenobílých Jaroslava Tvrdíka klub svolal mimořádné zasedání představenstva a přijme opatření, aby se něco podobného už nikdy nestalo.

"Zakázat vstup takových fanoušků na stadiony musí být společným zájmem všech včetně klubu a věříme, že Slavia zvládne se s tím vypořádat," doufá Baček.

"Na druhou stranu je ale třeba brát s plnou vážností okolnosti a skutečnosti, které se na stadionu staly. Slavia měla z minulé sezony kromě uzavřené tribuny Sever také podmínku právě za použití pyrotechniky. Disciplinární komise proto v zahájeném řízení bude zvažovat i nejtvrdší tresty v rámci disciplinárního řádu včetně nejzazšího, který se dotkne všech příznivců Slavie, a to uzavření celého stadionu," varuje Baček.

Reklama

Související témata: