Hlavní obsah

Plzeňský Houdek už zná trest za své řádění na Spartě

Marka Kvapila sestřelil záludným krosčekem zezadu v přerušené hře, Jan Piskáček po bitce s ním zamířil s podezřením na otřes mozku do nemocnice. Devatenáctiletý obránce Plzně Michal Houdek už zná za své řádění na ledě Sparty trest - disciplinární komise extraligy mu zastavila činnost na dva soutěžní duely.

Musíme ukázat, že na Spartě nehrajou s nazdárkama, který se z nich pos..ou, říká k bitkám Adam PolášekVideo: Sport.cz

 
Článek

Houdek do svého premiérového extraligového zápasu poprvé naskočil až ve 32. minutě, utkání ale pro něj skončilo už po dvaceti vteřinách. Za faul na Kvapila a následnou bitku s Piskáčkem obdržel trest na 2+2+10 minuta za hrubost a rovněž osobní trest na pět minut a do konce utkání.

Bitku s Piskáčkem šéf disciplinární komise Viktor Ujčík neřešil, předcházející unfair zákrok na Kvapila na základě skutečností uvedených v zápise o utkání ovšem ano.

„Houdek se v přerušené hře a v situaci, kdy k němu byl soupeř otočen zády, dopustil zcela vědomého a cíleného intenzivního úderu holí drženou v obou rukách do zad protihráče Marka Kvapila," shledal Ujčík po zhlédnutí videozáznamu.

„Vzhledem k tomu, že úder byl veden zezadu a zcela mimo jeho zorný úhel, nemohl ho protihráč žádným způsobem očekávat ani se mu jakkoli – například zpevněním těla – bránit. Podle zápisu o utkání Kvapil zápas kvůli zranění prsního svalu nedokončil a lze se důvodně domnívat, že ke zranění došlo právě v důsledku uvedeného zákroku," doplnil Ujčík.

Nebudeme se tady nechat mlátit! Zhostili jsme se toho dobře, řekl k emotivní bitvě Michal ŘepíkVideo: Sport.cz

Houdkovi tak byla zastavena činnost na dvě soutěžní utkání, přijde o nedělní domácí duel s Litvínovem a páteční utkání v Hradci Králové. Při stanovení výše trestu v polovině sazby přihlédl Ujčík mimo jiné k tomu, že Houdek nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Vcelku pochopitelně, když šlo na Spartě o jeho extraligový debut...

„Trest dvou utkání přijímám a vezmu si z toho ponaučení. Mrzí mě, že jsem zákrok vedl takovou silou. Sehnal jsem si telefonní číslo na Marka Kvapila a napsal jsem mu zprávu s přáním, ať je brzy fit," uvedl Houdek pro oficiální stránky Plzně.

„Marek mi odpověděl obratem s tím, že děkuje a že jsem ho nezranil já. Nicméně moje přání jeho brzkého zotavení stále platí!" dodal Houdek.

Je trest pro plzeňského obránce Michala Houdka podle vás přiměřený?
Ano
22,7 %
Ne, měl být vyšší
77,3 %
Celkem hlasovalo 3134 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice