Hlavní obsah

Slavia odletí ladit formu pro jarní obhajobu. Narychlo povolala Musu z Liberce

Aktualizováno

Úřadující čeští fotbaloví šampioni a lídři ligové tabulky po podzimních dvaceti kolech, fotbalisté Slavie Praha, odletí ve středu dopoledne do Portugalska na herní soustředění. V Lagosu budou ladit formu pro zbývajících patnáct jarních utkání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Vladimír Coufal a Tomáš Souček diskutují po utkání základní skupiny Ligy mistrů s Interem Milán.

Článek

Ve výpravě není největší podzimní hvězda týmu záložník Tomáš Souček, který jedná o angažmá v Londýně s West Hamem United. Naopak se k týmu připojil útočník Petar Musa. Jednadvacetiletý útočník pocházející z Chorvatska byl z Edenu na hostování v Liberci, kde měl zůstat až do konce sezony. V průběhu podzimu se postupně rozehrál a vstřelil sedm branek.

Podle zákulisních informací je Slavia blízko dohodě se Sigmou Olomouc o příchodu obránce Davida Zimy. Ten se Slavií dnes neletěl, ale měl by se k týmu připojit nejpozději v pátek a absolvovat tak větší část část soustředění v Portugalsku.

Svěřenci Jindřicha Trpišovského se v portugalském Algarve postupně utkají s dánským Aarhusem (1. února), norskou Valerengou (4. února), jedním z dvojice Astana a Kodaň (7. února) a švédským Hammarby (8. února). Do třetího z duelů by měli nastoupit mladíci Slavie, kteří nemají tak velké zápasové vytížení. „Budeme je chtít vidět v ostrém soutěžním duelu," vysvětloval trenér Pražanů Jindřich Trpišovský.

Slavia, která v dosavadních dvou přípravných zápasech podlehla druholigovému Ústí nad Labem a remizovala s Českými Budějovicemi, přiletí ze soustředění v Portugalsku 9. února. Úvodní ligový duel jara sehrají Trpišovského svěřenci 16. února na hřišti Bohemians 1905. Ligové zápasy budou představovat jediné vytížení pro obhájce titulu, který vypadl z tuzemského poháru a po čtvrté příčce ve skupině Ligy mistrů neprošel do jarních bojů v Evropě.

Reklama

Související témata: