Hlavní obsah

Liba útočí na Šmicra a spol.: Používají se praktiky, které byly kritizovány!

Praha

Po říjnovém zatčení a odchodu Romana Berbra z vedení českého fotbalu se rozběhl projekt na jeho očistu s názvem Fevoluce. Zapojili se do něj například bývalé hvězdy Vladimír Šmicer nebo Jan Koller. Mimo jiné má za úkol také zničit Berbrova silná chapadla na úrovni okresů, tím zásadně oslabit vliv jeho lidí na chod tuzemského fotbalu. Před nadcházejícími okresními volebními valnými hromadami na Fevoluci zaútočil předseda Středočeského fotbalového svazu Miroslav Liba, považovaný za jednoho z nejbližších Bebrových mužů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Místopředseda Roman Berbr (vlevo) a Miroslav Liba během mimořádné Valné hromady FAČR, dne 12. prosince 2017 ve sportovním centru Nymburk.

Článek

„Díky populistickému jednání tzv. Fevoluce dochází k rozdělování, k nálepkování, vykopávají se hluboké příkopy. Ve svatém boji o tzv. očistu fotbalu, za kterou se však skrývají pouze osobní ambice některých jedinců, se používají praktiky, které byly v minulosti kritizovány," píše Liba v prohlášení, které rozeslal médiím. On prý žádné nové tváře nevidí.

„Říkají, že jim jde o fotbal, a proto se vyhrožuje, lidé jsou nepřijatelně dehonestováni, kdo nejde s námi, ten jde proti nám. Přitom ten kritizovaný fotbal v poslední době dosahuje jak na klubové, tak i reprezentační úrovni významných úspěchů. V historii jsme se mnohokrát setkali s lidmi, kteří velmi zasvěceně tvrdili, že právě oni vědí, jak by se měl fotbal a vše okolo něho dělat. Jakmile pak ale přijde z profesionální sféry lukrativní nabídka, tak po ní s radostí skočíme," dodává Liba.

Ironicky se naváží do bývalého sekretáře Fotbalové asociace ČR Rudolfa Řepky, který na protest proti Berbrovým praktikám z FAČR před časem odešel. A zapojil se do Fevoluce. „Vážím si práce funkcionářů Okresních fotbalových svazů, kteří ve svém volném čase a bez nároku na odměnu pracovali v posledním období pro fotbal na té nejnižší úrovni. Však nás také bývalý GS FAČR, pan Řepka veřejně chválil, jak děláme fotbal ve středních Čechách dobře. Teď najednou svoji rétoriku změnil," uzavírá Liba.

Reklama

Související témata: