Hlavní obsah

Konec. Veslař Synek udělal tečku za kariérou, v níž chybí jen olympijské zlato

Praha
Aktualizováno

Do 39. narozenin mu zbývají tři týdny. A veslař Ondřej Synek dospěl k rozhodnutí, že přišel čas uzavřít veleúspěšnou kariéru, která trvala jednadvacet let. Pětinásobný mistr světa a majitel tří olympijských medailí oznámil své další plány na čtvrteční tiskové konferenci v Praze.

Veslař Ondřej Synek o své budoucnostiVideo: Sport.cz

 
Článek

"Chtělo se mi trochu brečet, ale už jsem velký kluk," poznamenal elitní český skifař po videorestrospektivě, kterou mu přichystali organizátoři tiskové konference. "Bylo to krásné a bylo to dlouhé. Mám to v sobě srovnané, jsem s tím ztotožněný. Nevynechal jsem jedinou sezonu, neměl jsem žádný delší zdravotní výpadek. I díky tomu jsem to vydržel tak dlouho. Ale únava už je velká a cítím, že přišel čas," podotkl s úsměvem.

Synek má ve sbírce stříbro z her v Pekingu a Londýně, v Riu de Janeiro přidal bronz. Vedle pěti světových titulů a dalších sedmi medailí z MS je rovněž čtyřnásobným mistrem Evropy. Čtyřikrát ovládl i celkové hodnocení Světového poháru skifařů. Jediné zlato, které mu ve sbírce chybí je vysněné olympijské...

Závodník pražské Dukly se nicméně v posledních dvou letech potýkal s různými bolístkami a letos se podobně jako překážkářka Zuzana Hejnová vzdal kvůli zdravotním komplikacím startu na olympijských hrách v Tokiu a poprvé od roku 2004 pod pěti kruhy chyběl.

Foto: Sport Invest

Ondřej Synek veslařský svět neopouští a vrhne se na trenérskou dráhu.

"Obrečel jsem to, ale bylo to asi nejlepší rozhodnutí, které jsem mohl udělat. Vždycky jsem jezdil na závody, abych odvedl maximální výkon. To nebylo možné," komentoval v červnu nejtěžší rozhodnutí své bohaté kariéry.

Kam povedou další kroky veleúspěšného nástupce Václava Chalupy? "Chtěl bych u sportu a veslování zůstat. Zítra nastupuju na Dukle na pozici vedoucího trenéra veslování. Byl to dlouhodobý proces, musel jsem splnit řadu kritérií a moc se na to těším. Chci veslování vrátit, co jsem dostal, a věřím, že můžeme vychovat nové Synky," dodal.

Reklama

Související témata: