Hlavní obsah

Nejhorší čtvrtku světa opanoval Nor

V rakouském Bischofshofenu se konalo historicky druhé mistrovství světa ve specifickém běhu Red Bull 400 World Championships. Tady se běhá do nejprudších a největších skokanských můstků světa. Série závodů konajících se v nejrůznějších státech je známa také jako „nejtěžších 400 metrů v životě“. Rakouské mistrovství přineslo překvapení, a to i v českých barvách.

V běhu do kopce po skokanském můstku v Bischofshofenu bodovala ČeškaVideo: Reuters

 
Článek

Mezi 1800 účastníky ze 40 zemí světa na prestižním můstku Paul-Ausserleitner-Schanze zvítězil teprve 18letý Nor Erik Resell, který vypálil rybník jak domácímu Mayerovi, tak Palzerovi z Německa. Jeho vítězný čas se hladce vešel pod magickou hranici čtyř minut - 3:16,6.

I přes velká očekávání nezabodoval na stupních vítězů ani šampión z Turecka. Obhájce titulu Ahmet Arslan se na bednu nevešel. „Je to neskutečné, byl to opravdu tvrdý závod. Na posledních metrech jsem se snažil ze sebe dostat opravdu všechno. Podmínky byly pro všechny velice náročné," líčil v cíli vítězný Resell.

V kategorii žen si rakouské barvy spravily chuť, když Andrea Mayrová (38) s náskokem 30 vteřin zvítězila ve své kategorii. Pro Česko je určitě zajímavá stříbrná příčka, kterou obsadila Adéla Stránská, běžkyně do vrchu ze známého sesterského běžeckého dua. Třetí příčka patřila Polce Januszykové.

Na domácí půdě obhájili titul ve štafetách hasičských družstev požárníci z FF Rutzenmoos.

Reklama

Související témata: