Hlavní obsah

Feyenoord - Slavia 3:3Slavia urvala v divočině remízu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Sinisterra 1 : 0
41. Olayinka 1 : 1
67. Sor 1 : 2
74. Senesi 2 : 2
86. Kökcü 3 : 2
90. Traoré 3 : 3
Záznam online reportáže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jeden zvrat, další a pak ještě jeden. První čtvrtfinále Konferenční ligy, v němž Slavia urvala ve čtvrtek na půdě Feyenoordu Rotterdam remízu 3:3, bylo hodně divoké. Emoce šlehaly, sešívaní přežili těžké chvíle, prožili vzlet i pád a nakonec vyrovnal v páté minutě nastavení patičkou Ibrahim Traoré. Odveta se hraje v Edenu za týden, boj o semifinále zůstává otevřený.

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

Tomáš Holeš ze Slavie brání.

Článek
Fotogalerie

Rotterdam (od našeho zpravodaje) - S posledním českým pohárovým zástupcem to od úvodu nevypadalo dobře. Ačkoliv ďábelskou atmosféru na stadionu De Kuip už okusil, začal bázlivě. V 10. minutě slávisté přišli snadno o míč a kontr Feyenoordu byl smrtící. Pohyblivý Luis Sinisterra pohybově a rychlostně předčil Ondřeje Kúdelu, který figuroval naposledy v základní sestavě Slavie na konci srpna v Karviné, a propálil Ondřeje Koláře.

Feyenoord mohl přidat druhý gól, Orkun Kökcü trefil břevno, to byla největší šance. Slavia se postupně lepšila a v 41. minutě vyrovnala. Ovšem tenhle gól celý De Kuip rozzuřil. Peter Olayinka přebral na hranici ofsajdu míč, první pokus mu nevyšel, dostal se k druhému a dal branku. Problém? Yira Sor stál na brankové čáře a nohou máchl po míči. Dotkl s ho, nebo ne? Každopádně chtěl hrát, byl v ofsajdu. Gól platil, domácí se vztekali jako diví.

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

Fotbalista Slavie Peter Olayinka.

Po skončení prvního poločasu se v nich vše vařilo. Někteří Feyenoordu diskutovali s tureckým sudím Halilem Melerem, přidal se i Olayinka a celá rozprava vygradovala v melu jako na vesnici. Lidé z obou laviček se seběhli do jednoho velkého hroznu, strkali se, odtahovali. Meler situaci vyřešil tak, že dal červenou kartu asistentu domácího trenéra Marinovi Pusičovi, rozdal i dvě žluté karty.

Na začátku druhé půle přežil soubor trenéra Jindřicha Trpišovského šanci Guuse Tila a pak se dostal do vedení. Sor se v 66. minutě v samostatném nájezdu nejprve zastřeloval. O minutu později ho trefil Ivan Schranz a vstřelil gól.

Jenže Slavia následně selhala. Čtvrthodiny před koncem dotlačil míč do sítě hrudí stoper Marcos Senesi a v 86. minutě prostřelil Kökcü z přímého kopu Koláře. Tahle branka jde za slávistickým brankářem. Hosté se ale nesložili a v poslední možnou chvíli vyrovnali. V páté minutě nastavení rozhodl o konečném výsledku 3:3 Traoré.

Úvodní utkání čtvrtfinále fotbalové Evropské konferenční ligy:
Feyenoord Rotterdam - Slavia Praha 3:3 (1:1)
Branky: 10. Sinisterra, 74. Senesi, 86. Kökcü - 41. Olayinka, 67. Sor, 90.+5 Traoré. Rozhodčí: Meler - Eyisoy, Uyarcan (všichni Tur.). ŽK: Trauner, Pedersen, Marciano, Senesi, Sinisterra - Olayinka, Talovjerov, Schranz.
Sestavy:
Feyenoord: Marciano - Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia - Til (64. Toornstra), Aursnes, Kökcü (89. Hendrix) - Nelson (77. Džahánbachš), Sinisterra - Linssen (64. Dessers). Trenér: Slot.
Slavia: Kolář - Bah, Kúdela, Kačaraba, Oscar - Talovjerov (66. Lingr), Holeš (90.+1 Madsen) - Schranz, Traoré, Olayinka (83. Tecl) - Sor. Trenér: Trpišovský.
Jak skončí úvodní čtvrtfinále Konferenční ligy mezi Feyenoordem a Slavií?
vysokou výhrou Feyenoordu
10 %
těsnou výhrou Feyenoordu
26,4 %
remízou
31,2 %
těsnou výhrou Slavie
28,8 %
vysokou výhrou Slavie
3,6 %
Celkem hlasovalo 3740 čtenářů.

Reklama

Související témata: