Hlavní obsah

Č. Budějovice - Plzeň 0:1Zásah v poslední chvíli! Mosquera v nastaveném čase vystřelil Plzni vítězství

MinutaMin. Tým Hráč Akce
94. Mosquera 0 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Plzně po úterním postupu do skupiny Ligy mistrů vydřeli vítězství 1:0 v Českých Budějovicích. Obhájce titulu rozhodl dnešní zápas pátého ligového kola až ve čtvrté minutě nastavení, kdy se po rohovém kopu trefil hlavou střídající Jhon Mosquera.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jhon Mosquera z Viktorie Plzeň oslavuje gól. Archivní foto

Článek

Západočeši v lize potřetí po sobě zvítězili a protáhli soutěžní neporazitelnost už na 32 zápasů. Viktoria, která má k dobru odložený duel s Brnem, minimálně na několik hodin poskočila do čela neúplné tabulky. Dynamo naopak po dvou remízách prohrálo a čtyři kola čeká na vítězství. Jihočeši nad Plzní v nejvyšší soutěži nevyhráli už 22 utkání po sobě.

Trenér Viktorie Bílek udělal hned pět změn v základní sestavě oproti úterní vítězné odvetě 4. předkola Ligy mistrů s Karabachem. Podruhé v sestavě dostal na stoperu šanci Tijani, na hrotu útoku nastoupil bývalý hráč Dynama Bassey a pozici ofenzivního středního záložníka zaujal Jirka. Kouč Jihočechů Weber vyměnil brankáře a mezi tyčemi se poprvé v lize představil Janáček.

V úvodní půli ale příliš práce neměl. Západočeši sice působili aktivnějším dojmem, ale v improvizované sestavě se často dopouštěli nepřesností. Hned v úvodu pálil nad hostující Pilař, další šance ale měli hosté až v závěru úvodního dějství.

Nejprve Basseyho pokus v poslední chvíli zblokoval Havel, o chvíli později pak domácí v rozehrávce lehkovážně ztratili míč, ovšem Bucha v úniku tísněn Broukalem vůbec nevystřelil a Janáček sebral balon.

Do druhé půle vstoupili Jihočeši aktivněji a v 55. minutě byli kousek od vedení. Čoličův dlouhý aut se dostal skrz vápno až ke Sladkému a ten hlavou zblízka trefil tyč. Kouč Viktorie Bílek následně hned třikrát střídal a na trávník poslal čerstvé Kopice, Mosqueru a Chorého.

Favorit měl vzápětí dvě velké šance k vedení. Jemelkovu ránu pod břevno ale vytáhl Janáček a po následném rohu hlavičkoval Chorý těsně vedle. Plzeňští stupňovali tlak, neprosadili se však ani v 75. minutě, kdy Buchovu ránu vyrazil Janáček a po centru hlavičkoval nad Mosquera.

O čtyři minuty později už Západočeši dotlačili míč do sítě, gól přesto nakonec neplatil. Po Mosquerově centru totiž Chorý poslal balon do branky rukou a sudí Hocek po zásahu videorozhodčího trefu neuznal.

Plzeňští se ale nakonec vítězného gólu přece jen dočkali. Ve čtvrté z pěti nastavených minut nacentroval z rohového kopu Čermák a další střídající hráč Mosquera hlavičkou k tyči nedal Janáčkovi šanci. Viktoria vyhrála 1:0 stejně jako v posledním vzájemném duelu na půdě Dynama.

Dynamo České Budějovice - Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)
Branka: 90.+4 Mosquera. Rozhodčí: Hocek - Nádvorník, Machač - Kocourek (video). ŽK: Hellebrand, Králik, Zajíc - Tijani, Bucha, Mosquera. Diváci: 4893.
Č. Budějovice: Janáček - Čolič, L. Havel, Králik, Sladký - Broukal - Čmelík (83. Matoušek), Hellebrand (62. Čavoš), Hora, Penner (46. Zajíc) - Potočný (68. Grič). Trenér: Weber.
Plzeň: Staněk - Holík (68. Havel), Hejda, Tijani, Jemelka - Kalvach, Bucha - Sýkora (85. Čermák), Jirka (56. Kopic), Pilař (56. Mosquera) - Bassey (56. Chorý). Trenér: Bílek.

Reklama

Související témata: