Hlavní obsah

Klimentův postupový gól? Fantastický příběh, líčí expert. Kdo z Plzně si vybojuje angažmá v cizině?

Plzeň čeká šest velice těžkých soubojů v Lize mistrů, kde Západočeši narazí na Bayern Mnichov, Barcelonu a Inter Milán. Dobré výkony v bitvě s giganty mohou hráče posunout k angažmá v některé ze zahraničních lig. Fotbalový poořad Přímák téma řešil s Ondřejem Zlámalem, expertem na tuzemský i zahraniční fotbal.„Řeknu první jméno, a to je Michal Bílek. Obdivuju jeho práci, jde si svojí cestou, umí ubránit tým před mediálním tlakem, hráči za ním jdou. Musí teď cítit velké zadostiučinění,“ začíná překvapivě své hodnocení host ve studiu Sport.cz.

Kdo z Plzně si v Lize mistrů vybojuje zahraniční angažmá? Diskuse v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Bývalý tiskový mluvčí fotbalové Slavie a také fotbalový reportér pochopitelně zmiňuje i hráče. „Můžeme říct, že velký progres udělal Tomáš Chorý," začíná možná trochu překvapivým jménem.

„Dělal spoustu útočných faulů, byl takový nemotorný. A najednou v zápase dokáže tvořit hru, podržet balon, nahrát na góly," vysvětluje svou volbu Zlámal a za moment přidává na seznam adeptů na cizinu i jméno druhého útočníka Viktorie.

Co jsme zaslechli o přestupu Vlkanovy do Plzně? Pasáž z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Jan Kliment. Nemyslel jsem si, že je tak skvělý fotbalista, že to dokáže," přiznává a pokračuje zajímavou historkou po odvetě s Karabachem, kdy útočník vstřelil gól, jenž Viktorii posunul do Ligy mistrů. „V rozhovoru jsem se ho ptal, jestli to zakončení udělal tak, že to bylo nejjednodušší, že si vymyslel první dotek," uvádí bývalý mluvčí Slavie.

Jaké jsou šance Plzně na postup ze skupiny? Diskuse z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Odpověď ho překvapila. „On mi na to řekl, že nemohl dělat nic jiného, protože byl zraněný a ten druhý dotyk si nemohl dovolit," líčí Zlámal a dodává: „To je fantastický příběh. Posledním dotykem před odchodem ze hřiště kvůli zranění poslat svůj tým do Ligy mistrů."

Kteří další hráči by mohli vzbudit zájem o své služby mezi zahraničními kluby? To se dozvíte ve videu z pořadu Přímák, kde Ondřej Zlámal přidává i další zajímavé postřehy či osobní vzpomínky na plzeňského trenéra Michala Bílka. Celý díl si také můžete přehrát jako podcast.

Reklama