Hlavní obsah

Třinec - Belfast 4:0Čeští šampioni zahájili Ligu mistrů vítězně

Hokejisté Třince vstoupili vítězně do Ligy mistrů, v domácí hale porazili v zápase skupiny H Belfast 4:0. Gólově se pod výhru českého mistra podepsali Daniel Voženílek, Marko Daňo, Petr Vrána a Jan Zahradníček. Čisté konto udržel Marek Mazanec. Třinec se dvakrát prosadil v oslabení, tři branky vstřelil ve třetí třetině.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Mark Cooper z Belfastu a brankář Marek Mazanec z Třince.

Článek
Fotogalerie

"Byl to hodně náročný zápas. Oni začali aktivně, bruslili a dohrávali každý souboj. Hráli vyloženě zámořský styl a my chvíli hledali recept, jak si s tím poradit. Ze začátku nás trápili, dlouho drželi stav 0:1. Klobouk dolů, že se drželi tak dlouho," uvedl Daňo na klubovém webu a ocenil výkon Mazance, který si připsal 24 zákroků. "Konec jsme zvládli, bereme body a vítězství," pochvaloval si slovenský útočník.

Oceláři byli od začátku aktivnějším týmem. Po 70 sekundách hry měli výhodu první přesilovky, gólově se ale prosadit nedokázali. O první branku se postaral až v 19. minutě pohotově dorážející Voženílek, který skóroval krátce po skončení čtyřminutové početní výhody.

Ve druhé části střelecká převaha domácích ještě narostla, podruhé ale brankáře Jonese nepřekonali. Ve 29. minutě musel předvést své umění i Mazanec, s rychlým protiútokem Giants si ale poradil.

Ve 44. minutě Slezanům zatrnulo, poté co McAuley překvapil Mazance nahozením puku zpoza brankové čáry. Kotouč ji ale nepřešel, což si rozhodčí Šindel zkontroloval u videa. Uklidňující druhý gól dali domácí sekundu před koncem vlastního oslabení. Daňo se elegantně zbavil protihráče a prostřelil Jonese.

"Já už jsem měl v první i druhé třetině podobné šance, během reklamní pauzy mi pak Káca (brankář Ondřej Kacetl) na střídačce říkal, ať příště střílím rovnou. Naskytla se ještě třetí příležitost, tak jsem se jeho radou řídil," řekl s úsměvem Daňo.

A ze strany Slezanů to nebylo vše. Po Hudáčkově akci přidal třetí gól kapitán Vrána a poslední slovo měl při power play soupeře umocněné vyloučením Draveckého obránce Zahradníček.

Další utkání LM čeká Třinec v neděli, kdy se představí na ledě švédského týmu Skelleftea AIK.

Utkání skupiny H hokejové Ligy mistrů:
HC Oceláři Třinec - Belfast 4:0 (1:0, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 19. Voženílek (Marinčin, Svačina), 49. Daňo (Mazanec), 54. P. Vrána (L. Hudáček, Svačina), 58. Zahradníček. Rozhodčí: Staňo (SR), Šindel - Ondráček, J. Svoboda (všichni ČR). Vyloučení: 4:7. Bez využití. V oslabení: 2:0. Diváci: 2367.
Třinec: Mazanec - Marinčin, M. Doudera, Ročák, Čukste, Jeřábek, Zahradníček, Zeleňák - M. Růžička, P. Vrána, M. Roman - Daňo, L. Hudáček, Svačina - Kurovský, Voženílek, Chmielewski - Dravecký, Lyszczarczyk, Hrehorčák. Trenér: Moták.

Reklama