Hlavní obsah

Zlín - Brno 2:3Řezníček řádil na zlínské Letné, Zbrojovka slaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Řezníček 0 : 1
50. Řezníček 0 : 2
59. Ševčík 0 : 3
68. Janetzký 1 : 3
82. Drame 2 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Brna zvítězili v 8. kole první ligy ve Zlíně 3:2. Skóre otevřel v 19. minutě Jakub Řezníček, který krátce po pauze zvýšil z penalty. Pak si dal vlastní gól domácí Joss Didiba. V závěru zkorigovali stav Jakub Janetzký a střídající Youba Dramé. Brněnský nováček vyhrál i třetí venkovní zápas ligové sezony a poskočil na čtvrté místo neúplné tabulky. Zbrojovka má navíc k dobru utkání v Plzni. Zlín po čtyřech kolech nebodoval a je třináctý.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Michal Ševčík se raduje z vítězného gólu (archivní foto)

Článek

Domácí začali mírným náporem a rychlou kombinací se snažili dostat za kompaktní brněnskou obranu. Povedlo se jim to po několika centrech a střele Hrubého, která skončila v 11. minutě těsně vedle.

Od úvodu byl v ofenzivě Zbrojovky nalevo aktivní Alli, ovšem udeřilo po akci na druhé straně. Centr si v pokutovém území v 19. minutě zpracoval Řezníček, obešel gólmana a poslal míč do odkryté branky. Zkušený útočník skóroval potřetí v ligové sezoně.

Zlín mohl za chvíli inkasovat podruhé po hlavičce Ševčíka, ale pak si vytvořil velký tlak. Během dvou minut mohli vyrovnat Jawo hlavou a Janetzký přízemní střelou, hosty zachránil reflexními zákroky brankář Berkovec. V závěru půle zblokoval Jawovu střelu Ševčík.

Rozhodl úvod druhého poločasu

V úvodu druhé půle v pokutovém území domácí Didiba fauloval Součka v momentě, kdy se gólman Rakovan chystal po brněnské akci založit protiútok. Sudí Hocek si situaci po zásahu videorozhodčího prohlédl ze záznamu a nařídil pokutový kop, který v 51. minutě bezpečně proměnil Řezníček.

Než se Zlín stačil vzpamatovat, inkasoval potřetí. Po brejku z pravé strany nacentroval v 59. minutě Hladík a smolař Didiba si před Ševčíkem srazil míč do vlastní sítě.

"Ševci" zápas ani za stavu 0:3 nevzdali a závěr pořádně zdramatizovali. V 68. minutě vykřesal domácím naději po centru Dramého důrazný Janetzký a v 82. minutě snížil hlavou střídající Dramé na rozdíl jedné branky.

V závěrečných minutách si už ale hosté cenné vítězství pohlídali i proto, že Hrubý zakroutil střelu z přímého kopu těsně vedle. Zlín doma v lize prohrál s Brnem po předchozích pěti vítězstvích za sebou.

8. kolo první ligy:
Trinity Zlín - Zbrojovka Brno 2:3 (0:1)
Branka: 68. Janetzký, 82. Dramé - 19. a 51. z pen. Řezníček, 59. vlastní Didiba. Rozhodčí: Hocek - Šimáček, Novák - Berka (video). ŽK: Didiba, Silný - Řezníček, Granečný, Souček, Berkovec. Diváci: 3209.
Zlín: Rakovan - Reiter (86. Kovinič), Kolář, Procházka, Čanturišvili - Didiba - Fillo (61. Dramé), Hrubý, Janetzký (78. Hloušek), Vukadinovič (61. Silný) - Jawo. Trenér: Jelínek.
Brno: Berkovec - Hrabina, Endl, Šural, Granečný - Ševčík (87. Hlavica), Souček - Hladík (90.+5 Matejov), Falta (75. Texl), Alli (75. Přichystal) - Řezníček (87. Fousek). Trenér: Dostálek.

Reklama