Hlavní obsah

Sparta - Hr. Králové 2:1Sparta otočila v deseti zápas s Hradcem a utnula šňůru remíz

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Kubala 0 : 1
52. Sörensen 1 : 1
57. Kuchta 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Sparty navzdory oslabení vyhráli po obratu v 10. kole první ligy nad Hradcem Králové 2:1 a naplno bodovali po pěti remízách. Pražané neprohráli v nejvyšší soutěži podeváté za sebou a v neúplné tabulce zůstali třetí. "Votroci" nezvítězili čtvrté kolo po sobě a jsou sedmí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty se radují z vyrovnávací branky v utkání 10. kola Fortuna ligy.

Článek
Fotogalerie

Hosty poslal na Letné do vedení ve 13. minutě Filip Kubala. Od 29. minuty dohrávali domácí bez vyloučeného útočníka Tomáše Čvančary, přesto v rozmezí 52. až 57. minuty otočili nepříznivý výsledek. Nejprve se trefil Asger Sörensen a po něm Jan Kuchta. V 72. minutě uviděl červenou kartu i záložník Východočechů Vojtěch Smrž.

Poprvé v sezoně po dlouhém zranění, a hned v základní sestavě, nastoupil sparťanský kapitán Krejčí mladší. Už v sedmé minutě Kubala mohl skórovat, ale sparťanský brankář Kovář svou chybu povedeným zákrokem napravil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kuchta ze Sparty Praha v utkání 10. kola fortuna ligy.

O šest minut později se ale hosté dočkali. Krejčí dlouho váhal s rozehrávkou, Kodeš ho obral o míč a Kubala se napodruhé přesnou ranou k tyči nemýlil. V ligové sezoně zaznamenal třetí branku.

Smrž ve 25. minutě zblízka nepřekonal Kováře. O chvíli později Čvančara udeřil loktem do obličeje Kubalu a uviděl žlutou kartu. Po zásahu videorozhodčího a přezkoumání opakovaných záběrů však sudí Nehasil sparťanského útočníka vyloučil.

Hradec málem navýšil vedení, jenže Vašulín těsně minul. V závěru úvodního dějství zahrozili i domácí. Höjerovu ránu vyrazil gólman Reichl před sebe, Krejčí se však k dorážce nedostal. Vzápětí Wiesner přestřelil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Kubala s Hrace v souboji s fotbalistou Sparty Jaroslavem Zeleným.

Letenští srovnali v 52. minutě po rohovém kopu. Reichl špatně vyběhl a Sörensen zakončil hlavou do odkryté branky. Dánský stoper vstřelil druhý gól v ročníku nejvyšší soutěže.

Ihned poté si mohl Hradec vzít vedení zpátky. Agilní Kubala obral o balon Zeleného a běžel sám na Kováře, napálil však tyč.

V 57. minutě Pražané dokonali obrat po další Höjerově standardce a Kuchta zakončením zblízka prvním soutěžním gólem v dresu Sparty vystřelil svém týmu triumf. Situaci poté sudí Nehasil dlouho konzultoval s videorozhodčím Štěrbou, jelikož podle opakovaných záběrů se zdálo, že Krejčí prodloužil hlavou míč na Kuchtu, který stál v ofsajdu. Gól ale platil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Jan Kuchta se raduje z gólu do sítě Hradce Králové

Za Východočechy mohl srovnat Kubala, jenže hlavičkoval vedle. V 72. minutě se síly na hřišti srovnaly, když byl Smrž po zákroku na Daňka na půlící čáře vyloučen. Záložník Hradce obdržel už druhou červenou kartu v ligové sezoně. V 86. minutě Kovář zastavil Vašulínovu střelu. Sparta doma v lize nepodlehla Hradci v 17. utkání za sebou.

10. kolo první fotbalové ligy:
Sparta Praha - FC Hradec Králové 2:1 (0:1)
Branky: 52. Sörensen, 57. Kuchta - 13. Kubala. Rozhodčí: Nehasil - Hájek, Mokrusch - Štěrba (video). ŽK: Jankto, Höjer - Rybička, Vašulín, Harazim, Miroslav Koubek (trenér), Kodeš. ČK: 29. Čvančara - 72. Smrž. Diváci: 10.317.
Sparta: Kovář - Wiesner, Sörensen, Zelený, Höjer - Daněk (77. Mejdr), Sadílek, Ladislav Krejčí II, Jankto (70. Minčev) - Čvančara, Kuchta (88. Sáček). Trenér: Priske.
Hradec: Reichl - Klíma, Čihák, Čech (66. Rada) - Harazim (66. Gabriel), Smrž, Kodeš (83. Matěj Koubek), Novotný - Rybička (46. Kučera) - Kubala, Vašulín. Trenér: Miroslav Koubek.

Reklama

Související témata: