Hlavní obsah

Brno - Litvínov 5:4Brno zvládlo přestřelku s Litvínovem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Horký 1 : 0
32. Sukel´ 1 : 1
33. Vincour 2 : 1
38. Hlava 2 : 2
39. Estephan 2 : 3
42. Šalé 3 : 3
43. Strömberg 4 : 3
44. Gut 4 : 4
45. Kollár 5 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Brna porazili v 8. kole extraligy Litvínov 5:4, vyhráli potřetí za sebou a posunuli se na šesté místo tabulky. Severočeši naopak nenavázali na sérii čtyř utkání, v nichž bodovali a jsou třináctí.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Denis Zeman z Litvínova a Adam Zbořil z Brna v souboji o kotouč.

Článek

Verva posílená dvěma výhrami v řadě nastoupila v Brně s velkou chutí. Už ve druhé minutě se řítil na Čiliaka útočník Berka, ale slovenský gólman předvedl výborný zákrok.

Chemici měli v prvních devíti minutách více ze hry, ale Kometa se postupně dostávala do tempa a druhá polovina patřila pro změnu jí. První vlaštovkou byla Hollandova střela, kterou Zajíček pokryl lapačkou. Brněnská arena se dočkala prvního gólu v desáté minutě. Holík krásnou citovkou přes půl hřiště našel kanonýra Horkého, který se dostal až k litvínovské brance, nezaváhal v koncovce a připsal si osmý gól v sezoně.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zprava Nicolas Hlava z Litvínova, Rhett Holland z Brna a brankář Brna Marek Čiliak.

O pár vteřin později nevybíravým způsobem fauloval Wesley domácího Zaťoviče a za svůj zákrok loktem inkasoval "jen" dvě minuty. Kapitán Komety se rovnou odebral na vyšetření do nemocnice a utkání pro něj skončilo.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Otřesený Martin Zaťovič z Brna odchází do šatny. Vlevo Radek Koblížek z Brna, vpravo Michal Gulaši z Brna.

Brňané mohli přidat další góly, Ďalogův průjezd celým hřištěm Zajíček zastavil betony, o pár chvil následovaly šance Koblížka s Dufkem, kotouč v obou případech zamířil těsně vedle.

Ve druhé třetině se hrál pohledný hokej, který měl šťávu. A aktivnější byli hosté. Čiliak dlouhou dobu odolával a dělal všechno možné, aby se vyrovnání nekonalo, na Sukelovu střelu pod horní tyč byl krátký. Kometa neměla mnoho šancí, ale o minutu a půl později znovu vedla. Mezi kruhy se objevil Vincour a tvrdou bombou překonal Zajíčka. Pro brněnského odchovance to byl stý bod v rodném klubu.

Foto: Václav Šálek, ČTK

8. kolo hokejové extraligy mezi Brnem a Litvínovem.

Více ze hry poté měli Moravané. Paradoxně ale z přehršle snahy nechali od modré čáry ujet e Hlavu, jehož brejk skončil vyrovnáním. Další studená sprcha pro domácí přišla o 30 sekund později. Estephan dostal až příliš mnoho prostoru a nadvakrát procedil kotouč za Čiliaka.

Jenže vedení netrvalo dlouho. Kometa do poslední části nastoupila impozantně. Nejprve vzal celou akci sebe mladíček Šalé, který se natlačil až před Zajíčka a tomu kotouč těsně propadl mezi betony. O 71 sekund později přišel další obrat v zápase. Rychlou brejkovou akci na jeden dotek v podání Dufka a Koblížka zakončil navrátilec do brněnské sestavy Strömberg.

Jenže ani vedení modrobílých netrvalo dlouho, o 51 sekund později se mezi kruhy se zjevil Gut a přesnou ranou překonal Čiliaka. Gólové hody však nekončily. Kometa hrála v oslabení a byla pod tlakem. Ovšem do brejku se vydal Zbořil s Kollárem a slovenský útočník vyhnal Zajíčka z branky.

Chemici zkusili v závěru hru bez brankáře a nebyli daleko od vyrovnání, ale Kometa těsné vedení udržela.

8. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov 5:4 (1:0, 1:3, 3:1)
Branky a nahrávky: 10. Horký (Holík, Kučeřík), 33. Vincour (Kratochvíl), 42. Šalé (Kollár, A. Zbořil), 43. Strömberg (Koblížek), 45. Kollár (A. Zbořil) - 32. Sukeľ (Š. Stránský, Demel), 38. Hlava (Berka), 39. Estephan (P. Zdráhal), 44. Gut (Hlava). Rozhodčí: Hradil, Kika - Axman, Synek. Vyloučení: 3:1. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 5546.
Brno: Čiliak - Ščotka, Ďaloga, Kučeřík, Holland, Gulaši, Hrbas - Flek, Holík, Horký - Zaťovič, Strömberg, Koblížek - Kollár, A. Zbořil, Šalé - Dufek, Malý, Vincour - Kratochvíl. Trenér: Pešout.
Litvínov: Zajíček (45. Godla) - Jaks, Zile, Šalda, Freibergs, Wesley, Demel, Zeman - P. Zdráhal, Estephan, Kudrna - Š. Stránský, Sukeľ, Abdul - Hlava, Gut, Berka - Havelka, Helt, Straka.Trenér: V. Růžička.

Reklama

Související témata: