Hlavní obsah

Plzeň - Ml. Boleslav 2:0Plzeň si spravila po debaklu v Lize mistrů chuť a utekla Slavii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
54. Pernica 1 : 0
82. Jemelka 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Plzně zvítězili v 11. kole první ligy doma nad Mladou Boleslaví 2:0 a upevnili si vedoucí příčku v tabulce. Obhájci titulu si částečně spravili náladu po úterním debaklu 0:5 na stadionu Bayernu Mnichov ve skupině Ligy mistrů. Utkání ve druhém poločase rozhodli brankami obránci Luděk Pernica s Václavem Jemelkou.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva David Pech z Boleslavi, Václav Jemelka z Plzně.

Článek

Svěřenci trenéra Michala Bílka drží v čele tabulky čtyřbodový náskok před Slavií, která v neděli nastoupí v Olomouci. Plzeň má navíc k dobru odložený zápas s Brnem. Západočeši protáhli svou rekordní sérii bez ligové porážky na 32 duelů a vítězně se naladili na středeční domácí souboj s Bayernem. Mladoboleslavští nebodovali po čtyřech kolech a klesli na deváté místo.

Plzeňský tým netradičně nastoupil v rozestavení 4-4-2. Kouč Bílek udělal čtyři změny v základní sestavě oproti zápasu v Mnichově. Stoper Tijani nahradil zraněného kapitána Hejdu, pozici levého beka zaujal Jemelka, do zálohy se vrátil Bucha a v útoku hrál Bassey vedle Chorého.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost v podání fotbalistů Viktorie Plzeň.

Ten sice v 11. minutě dostal míč do branky hostů, ale gól neplatil kvůli útočnému faulu na bránícího Suchého. O chvíli později mohl po Fulnekově zaváhání skórovat Kopic, jehož patičku zlikvidoval Šeda. Mladoboleslavský gólman si následně poradil i s ranou Vlkanovy.

Na druhé straně Kopic nepovedenou zpětnou přihrávkou vyslal do úniku Ladru, ale ten nepřekonal brankáře Tvrdoně, jenž opět zastoupil zraněnou jedničku Staňka. Hosté poté vyrovnali hru a Viktorii už nepouštěli do souvislého tlaku. Až v závěru prvního poločasu pozorný Šeda vykopl Kopicův pokus z úhlu.

Nevýrazného Basseyho o poločase vystřídal Mosquera, s pěti góly nejlepší ligový střelec Plzně. V první domácí šanci po změně stran Chorý hlavičkoval nad břevno. V 54. minutě už domácí se štěstím otevřeli skóre. Po rohovém kopu se míč od zad Pecha odrazil k Pernicovi a zaskakující kapitán Viktorie propálil Šedu. Plzeňský stoper se trefil poprvé v sezoně nejvyšší soutěže.

Domácí pak kontrolovali hru a přidali pojistku v 82. minutě, kdy přihrávku střídajícího Jirky napříč vápnem zužitkoval nabíhající bek Jemelka. Reprezentační zadák vstřelil premiérovou soutěžní branku za Viktorii.

Plzeň v posledních šesti vzájemných ligových duelech neprohrála a doma nad středočeským soupeřem zvítězila popáté za sebou. Viktoria na svém stadionu v nejvyšší soutěži neprohrála potřicáté po sobě a v posledních osm duelech tam naplno bodovala. Naposledy v Plzni v lize zvítězil vloni v únoru Liberec s koučem Hoftychem, který nyní vede Boleslav.

11. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav 2:0 (0:0)
Branky: 54. Pernica, 82. Jemelka. Rozhodčí: Černý - Caletka, Váňa - Machálek (video). ŽK: Kalvach - Dancák, Kubista, Matějovský, Vaníček. Diváci: 7136.
Plzeň: Tvrdoň - Havel, Pernica, Tijani, Jemelka - Kopic (61. Jirka), Bucha (85. Čermák), Kalvach, Vlkanova (75. Ndiaye) - Bassey (46. Mosquera), Chorý (75. Kliment). Trenér: Bílek.
M. Boleslav: Šeda - Suchý, Karafiát, Šimek - Pech, Kubista, Dancák (80. Vaníček), Fulnek - Mareček (58. Matějovský), Ekpai (10. Skalák), Ladra. Trenér: Hoftych.

Reklama