Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Teplice 3:0Boleslav doma porazila Teplice, dvakrát se trefil Mareček

MinutaMin. Tým Hráč Akce
43. Mareček 1 : 0
47. Mareček 2 : 0
62. Ladra 3 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Mladá Boleslavi v 15. kole první ligy porazili na svém hřišti 3:0 Teplice a připsali si druhou domácí výhru v sezoně. Dvěma góly se blýskl záložník Daniel Mareček, na jehož trefy ze 43. a 47. minuty navázal v 62. minutě útočník Tomáš Ladra. Středočeský celek se posunul na deváté místo neúplné tabulky, Skláři jsou nadále čtrnáctí.

Foto: Vít Černý, ČTK

Abdallah Gning z Teplic (nahoře) a Marek Suchý z Boleslavi.

Článek

Mladá Boleslav bodovala doma počtvrté za sebou a navázala na dva týdny staré vítězství 4:3 nad Bohemians 1905. Teplice vytěžily z posledních pěti venkovních utkání pouze bod, s dnešním soupeřem navíc prohrály čtvrtý vzájemný ligový duel v řadě.

V Lokotrans Areně byl k vidění spíš bojovný první poločas, sudí Petřík musel už v úvodní čtvrthodině udělit tři žluté karty. Dlouho byly jediným zajímavým momentem Ladrovy akrobatické "nůžky", mladoboleslavský útočník ale prostor brány netrefil. Až v závěru poločasu po rohu vrátil Kubista hlavou míč před bránu přímo k Marečkovi a kmenový hráč Bohemians se trefil z voleje technicky k tyči.

Foto: Vít Černý, ČTK

Autor prvního gólu Daniel Mareček z Boleslavi se raduje.

Čtyřiadvacetiletý záložník navíc krátce po změně stran využil Skalákovy práce před bránou i zmatků v teplické obraně a podruhé překonal ležícího brankáře Grigara. Mareček se prosadil dvakrát stejně jako v minulém domácím utkání s Bohemians a s pěti góly se posunul do čela týmové tabulky střelců.

Foto: Vít Černý, ČTK

Zleva Jan Knapík z Teplic a Jiří Skalák z Boleslavi.

Vedení domácím dodalo jistotu a ve zbytku utkání už dominovali. Kubista ještě v nadějné pozici minul horní roh Grigarovy brány, v 62. minutě ale Pech našel ve vápně Ladru a ten zaznamenal čtvrtý ligový zásah v sezoně.

Teplice daly v lize na hřišti Mladé Boleslavi devětkrát za sebou alespoň gól, tentokrát ale nebyly směrem dopředu příliš nebezpečné. Nic na tom nezměnil ani střídající Urbanec, jehož rána zpoza vápna proletěla těsně nad břevnem. Středočeši udrželi čisté konto po sedmi utkáních.

15. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - FK Teplice 3:0 (1:0)
Branky: 43. a 47. D. Mareček, 62. Ladra. Rozhodčí: Petřík - Kříž, Hádek - Szikszay (video). ŽK: Dancák, Suchý, Pech - Kučera, Kodad. Diváci: 1933.
M. Boleslav: Šeda - Šimek, Suchý, Karafiát - Pech, Kubista (84. Donát), D. Mareček (79. Stránský), Dancák (71. Matějovský), Fulnek - Ladra, Skalák (71. Mašek). Trenér: Hoftych.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Knapík, Hybš - Hyčka (60. Urbanec), Kučera (60. L. Mareček), Jukl, Kodad - Trubač (81. Čičovský) - Žák (73. Vachoušek), Gning (73. Fila). Trenér: Jarošík.

Reklama