Hlavní obsah

Litvínov - K. Vary 5:3Litvínov ovládl i druhé podkrušnohorské derby sezony

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Jaks 1 : 0
20. Koblasa 1 : 1
29. Kudrna 2 : 1
52. Zeman 3 : 1
53. Plutnar 3 : 2
58. Kudrna 4 : 2
60. Beránek 4 : 3
60. Straka 5 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova porazili v utkání 19. kola extraligy na svém ledě Karlovy Vary 5:3. Severočeši tak vyhráli i druhý duel mezi oběma celky v sezoně a pod sebe na dno tabulky poslali znovu Kladno. Dvěma góly přispěl k výhře týmu Vervy útočník Kudrna. Domácí tak pokračují v bodové sérii pod novým hlavním koučem Karlem Mlejnkem. Z posledních pěti duelů dokázali vytěžit dvanáct bodů.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Litvínovská radost. Ilustrační foto.

Článek

Litvínov vstoupil do první třetiny sebevědomě, ale hosté prvotní nápor ustáli. První větší šanci přinesla až litvínovská přesilovka ve čtvrté minutě, hostující brankář Lukeš ale odolal a dvě velké šance dokázal se štěstím zlikvidovat. Karlovarští byli blízko gólu ve 14. minutě, ale dělovku Havlína zneškodnil Godla lapačkou.

Vyrovnaná dvacetiminutovka přinesla branky až v samotném závěru. V 18. minutě otevřel skóre obránce Jaks, jenž přesnou střelou překonal Lukeše. Pro lotyšského zadáka to byla první trefa v litvínovském dresu. Pouhých deset sekund před koncem třetiny bylo ale srovnáno. Právě Jaks zpoza vlastní brány "namazal" Koblasovi, který šancí nepohrdl a nekompromisně prostřelil Godlu.

Druhá třetina nabídla zajímavý hokej a spoustu šancí domácích. Ve 26. minutě podržel hosty Lukeš. Zdráhal se proháčkoval do útočného pásma a našel v ideální pozici Estephana, jehož lapačkou vychytal hostující gólman. V polovině prostřední dvacetiminutovky se domácí dostali do vedení. Při signalizovaném vyloučení se prosadil v předbrankovém prostoru Kudrna a poslal puk za záda bezmocného Lukeše.

Verva měla ve zbytku třetiny další obrovské šance. Nejdříve neuspěl Stránský, který ztroskotal na Lukešovi. Ve 34. minutě zvonila za jeho zády tyčka po tvrdé střele Hlavy. Domácí měli velkou smůlu, neboť o necelou minutu později trefil horní tyčku Lukešovy branky kapitán Vervy Sukeľ. Odpovědět mohli hosté. Beránek se dostal v závěru třetiny do samostatného úniku, ale Godla skvěle vyjel a vypíchl mu puk ještě před zakončením.

Třetí dějství nabídlo podobný obraz hry jako to druhé. Hosté ale přidali a činit se musel i Godla. Nejprve se ve velké šanci ocitl Hlava, ale tváří v tvář Lukešovi neuspěl. Domácí si vypracovali další vyložené šance, jenže Lukeš chytal výborně. Zahanbit se nenechal ani Godla, když dokázal zlikvidovat obrovskou Kohoutovu možnost.

V 52. minutě se už radovali domácí. Nejprve obrovskou příležitost spálil Zdráhal, ale k odraženému puku se dostal Zeman, který si vybruslil do strany a překonal hostujícího gólmana střelou mezi betony. O 31 sekund později si počínal nedovoleně Strejček a Západočeši přesilovku využili: Hladonik našel na kruhu najetého Plutnara, který se trefil přesně za Godlova záda.

V závěrečné hře bez brankáře vychytal Godla Bartejse. Risk hostům nevyšel, prázdnou branku trefil Kudrna - 4:2. Karlovarští se však nevzdali a znovu odvolali brankáře. Z prostoru mezi kruhy se po skvělé přihrávce od Havlína prosadil Beránek. Další gól ale přidala Verva, když 12 sekund před koncem Straka definitivně zpečetil vítězství Litvínova další trefou do prázdné branky.

9. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 5:3 (1:1, 1:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 18. Jaks (Š. Stránský, Hlava), 29. Kudrna (P. Zdráhal, Zile), 52. D. Zeman (P. Zdráhal, Š. Stránský), 58. Kudrna (Estephan, M. Sukeľ), 60. P. Straka (Estephan) - 20. Koblasa, 53. Plutnar (Hladonik, T. Rachůnek), 60. O. Beránek (Havlín, T. Rachůnek). Rozhodčí: Hribik, Veselý - Komárek, J. Svoboda. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 4023.
Litvínov: Godla - D. Zeman, Zile, Jaks, Strejček, Wesley, Demel, Freibergs - Abdul, M. Sukeľ, Kudrna - P. Zdráhal, Estephan, Š. Stránský - Hlava, Gut, P. Straka - Havelka, Helt, Zygmunt. Trenér: Mlejnek.
Karlovy Vary: Š. Lukeš - Plutnar, Bartejs, Dlapa, Bernad, Mikyska, Havlín, A. Rulík - Kružík, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, Hladonik, Koblasa - Kohout, Jiskra, T. Redlich - Osmík, Zadražil, Vachovec. Trenér: Bruk.

Reklama

Související témata: