Hlavní obsah

Teplice - Liberec 2:1Teplice v husté mlze vybojovaly tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Žák 1 : 0
18. Mikula 1 : 1
61. Urbanec 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Teplice zvítězili v sobotním střetnutí 16. kola Fortuna ligy nad Slovanem Liberec 2:1. Domácí šli do vedení Žákem, ještě před přestávkou však o náskok přišli po zásahu Mikuly. Nakonec však na tři body dosáhl tým Jiřího Jarošíka, rozhodl o tom po hodině hry Urbanec.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Fotbalisté Teplic se radují z gólu, vpředu zleva Jakub Urbanec, Filip Žák a Daniel Trubač z Teplic.

Článek
Fotogalerie

"Skláři" v nejvyšší soutěži vyhráli třetí z posledních čtyř domácích utkání a v neúplné tabulce se posunuli na 12. místo. Slovan prohrál venku počtvrté v řadě a je osmý.

Liberec vstoupil do utkání aktivněji, domácí ale udeřili hned z první útočné akce. Žák si naskočil na Trubačův centr a hlavičku umístil k tyči do protipohybu brankáře Vliegena. Sedmadvacetiletý útočník se sedmou brankou v ročníku posunul do čela klubové tabulky střelců.

V 18. minutě hosté vystihli riskantní Grigarovu rozehrávku, Van Buren prostrčil míč na Mikulu a ten po kličce teplickému gólmanovi srovnal premiérovou trefou v sezoně na 1:1.

Slovan byl v dalších minutách nadále aktivnější, s houstnoucí mlhou se ale na Stínadlech hra vyrovnala a zbytek první půle se obešel bez vážnějších příležitostí. Viditelnost se ještě výrazně zhoršila přes poločasovou pauzu a po změně stran se pokračovalo se zeleným reflexním míčem. Hlavní rozhodčí Hocek navíc prostřednictvím hlasatele oznámil, že vzhledem k nepříznivým klimatickým podmínkám bude druhá půle pokračovat bez použití systému VAR.

V 52. minutě částečně napravil zaváhání před inkasovanou brankou Grigar, jenž nadvakrát vychytal ve velké šanci Valentu. Po hodině hry tak přišel na druhé straně velký moment Urbance, jehož prudkou ránu dokázal Vliegen vyrazit pouze do břevna, od kterého míč skončil v síti. Třicetiletý záložník dal ve své debutové prvoligové sezoně pátý gól a stylově oslavil návrat do základní sestavy, v níž kvůli zranění dva měsíce chyběl.

Vzápětí rozhodčí Hocek kvůli stále větší mlze duel přerušil, po debatách u laviček ale zápas po třech minutách znovu pokračoval. Domácí fotbalisté si v závěru poradili s těžkými podmínkami lépe a soupeře do tlaku nepustili. Naopak pojistku mohli přidat postupně Trubač, Mareček a Hyčka, Vliegen ale držel Slovan ve hře.

Neprosadil se ani nizozemský útočník Van Buren, jenž v srpnu nasázel "Sklářům" hattrick. Od 82. minuty se utkání dohrávalo opět i s videorozhodčím.

16. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - Slovan Liberec 2:1 (1:1)
Branky: 6. Žák, 61. Urbanec - 18. Mikula. Rozhodčí: Hocek - Pečenka, Slavíček - Petřík (video). ŽK: Gning - Mikula. Diváci: 2022.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Knapík, Hybš - Hyčka, Kučera, Jukl, Urbanec - Trubač - Gning (90.+2 Fila), Žák (77. Mareček). Trenér: Jarošík.
Liberec: Vliegen - Gebre Selassie, Talovjerov, Plechatý - Fukala (67. Preisler), Červ, Valenta (67. Frýdek), Višinský, Mikula (80. Kozák) - Van Buren, Rabušic (62. Rondič). Trenér: Kozel.

Reklama