Hlavní obsah

Brno - Plzeň 3:1Kometa otočila bitvu s Indiány

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Suchý 0 : 1
24. Horký 1 : 1
48. Kundrátek 2 : 1
57. Koblížek 3 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Brna zvítězili ve 20. kole extraligy nad Plzní 3:1. Na vedoucí branku hostujícího Filipa Suchého odpověděli čeští reprezentanti Luboš Horký a Tomáš Kundrátek v přesilovkách, pojistku v podobě třetí branky přidal Radek Koblížek. Brňané zvítězili v šestém zápase v řadě na domácím ledě a z posledních devíti duelů prohráli jen jeden. V tabulce se posunuli na třetí příčku, Plzeň padla podruhé za sebou a je desátá.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Filip Suchý z Plzně, Radek Kučeřík z Brna, Sebastian Malát z Plzně a Tomi Sallinen z Brna.

Článek

Kometa vstoupila do zápasu aktivně, dobrým bruslením si vytvořila mírný tlak, ale jejím problémem byla finální přihrávka a koncovka. Do jediné vážnější šance se dostal ve 14. minutě mladý reprezentant Šalé, blafákem však na Pavláta nevyzrál.

Plzeň dobře bránila a vyrážela do brejků a po jednom z nich se dočkala vedoucího gólu, když Malát našel volného Suchého a ten zblízka do odkryté branky skóroval.

V úvodu druhé třetiny dala sice Plzeň druhý gól, který napřed potvrdilo video, nicméně Brno uspělo s trenérskou výzvou a kvůli nedovolenému bránění gólmana Furcha branka uznána nebyla.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Luboš Horký z Brna a Marek Baránek z Plzně.

Domácí tým vzápětí využil přesilovku, z mezikruží se svým jedenáctým gólem v sezoně blýskl Horký. V dalším průběhu dominovaly spíše obrany, ani jeden tým si nevytvořil vyloženou střeleckou příležitost.

Ve třetím dějství oba celky ještě více zpevnily zadní řady s jasnou snahou nepustit soupeře do šance a neinkasovat. Kometě pomohla k vedení opět přesilovka, tvrdou ranou se prosadil reprezentační obránce Kundrátek, jenž skóroval v sezoně podruhé.

Pojistku vydřeného vítězství přidal v 57. minutě Radek Kolbížek. Brno tak nad Plzní zvítězilo v šestém ze sedmi uplynulých duelů.

20. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 24. Horký (Holík, A. Zbořil), 48. Kundrátek (A. Zbořil, Holík), 57. Koblížek (Ščotka) - 18. Suchý (Malát). Rozhodčí: Stano (SR), Vrba - Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:0. Diváci: 7079.
Brno: D. Furch - Ďaloga, Ščotka, Kundrátek, Hrbas, Kučeřík, Gulaši, R. Černý - Horký, Holík, Flek - Koblížek, Strömberg, Zaťovič - Dufek, T. Sallinen, Vincour - Šalé, A. Zbořil, Kratochvíl. Trenér: Pešout.
Plzeň: Pavlát - Zámorský, Baránek, Vitaloš, Kvasnička, Kremláček, Houdek - Holešinský, Kodýtek, Schleiss - Rekonen, Mertl, A. Dvořák - Hrabík, Malát, Suchý - Adamec, Bitten, M. Lang - Sedlák. Trenér: Kořínek.

Reklama

Související témata: