Hlavní obsah

Liberec - Třinec 1:4Oceláři srazili Tygry a slaví třetí výhru v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Dravecký 0 : 1
34. Hudáček 0 : 2
37. Růžička 0 : 3
51. Hudáček 0 : 4
54. Ordoš 1 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté mistrovského Třince vyhráli ve 20. kole extraligy v Liberci 4:1 a potřetí za sebou naplno bodovali. Dvěma góly se na tom podílel slovenský útočník Libor Hudáček, který v letech 2018 až 2020 hájil barvy Bílých Tygrů. Severočeši nenavázali na poslední dvě výhry a připsali si sedmou porážku z posledních devíti duelů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu Vladimír Dravecký (druhý zprava) se raduje se spoluhráči z Třince.

Článek

V domácí sestavě se po zranění objevil kapitán Michal Bulíř, premiéru v sezoně si odbyl bek Michal Ivan a také nová akvizice do defenzívy z Hradce Králové Richard Nedomlel.

Začátek utkání byl ve znamení vlažnějšího rozjezdu obou týmů. První větší šanci měl v sedmé minutě hostující Nestrašil, který pálil z pravého kruhu. Domácí odpověděli až v 15. minutě, kdy po hezké kombinaci celého útoku trefil do sestavy se navrátivší kapitán Bulíř tyč Kacetlovy branky.

Oceláři vzápětí podnikli bleskový protiútok a po přiťuknutí Chmielewského otevřel skóre střelou na Kváčovu vyrážečku Dravecký. Domácí pak odolali i dlouhému zámku při přesilovce Ocelářů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Oscar Flynn z Liberce a Vladimír Dravecký z Třince.

Druhá třetina prakticky probíhala v režii třineckých Ocelářů. Ve 24. minutě Kváča vychytal ve veliké šanci Hudáčka. Ojedinělou šanci domácí po závaru před Kacetlem neproměnili ve vyrovnání, naopak udeřili hosté. Ve 34. minutě se znovu utkali Hudáček a Kváča, spokojenější byl třinecký útočník, který zvýšil na 2:0. O tři minuty později se prodral k brance domácích Růžička a jeho přihrávku si Kváča srazil do branky.

Na začátku třetí třetiny hráli domácí přesilovku, ale ani ta je nenastartovala k většímu náporu. Jedinou nebezpečnou střelu Melancona Kacetl zlikvidoval. Na druhé straně se individuální akcí prezentoval Daňo, ale Kváča byl na místě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Liberce Petr Kváča.

V polovině třetí třetiny nabídli domácí hostům téměř minutu dlouhou dvojnásobnou přesilovku. Tu sice Slezané nevyužili, ale v pokračující klasické přesilovce pět na čtyři se z levého kruhu trefil přesně Hudáček.

Tentýž hráč pak svým faulem nabídl domácím přesilovku, kterou již po sedmi sekundách využil Ordoš. Připravil tak Kacetla o čisté konto. Na vítězství hostů se ale nic nezměnilo.

20. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 54. Ordoš (Filippi, Balinskis) - 15. Dravecký (Chmielewski), 34. L. Hudáček (Daňo, Jaroměřský), 37. M. Růžička (D. Voženílek), 51. L. Hudáček (Marinčin, Hrňa). Rozhodčí: Pilný, Šindel - Kajínek, Ondráček. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 6035.
Liberec: Kváča - Nedomlel, Balinskis, Melancon, M. Ivan, J. Dvořák, Derner, Kolmann - Faško-Rudáš, Bulíř, Birner - Frolík, Filippi, Ordoš - Flynn, A. Najman, J. Vlach - Rychlovský, P. Jelínek, J. Šír. Trenér: P. Augusta.
Třinec: Kacetl - Ročák, Marinčin, J. Jeřábek, Čukste, Zahradníček, Jaroměřský - M. Růžička, Marcinko, D. Voženílek - Daňo, L. Hudáček, Nestrašil - Hrehorčák, Miloš Roman, Chmielewski - Kurovský, Dravecký, Buček. Trenér: Moták.

Reklama

Související témata: