Hlavní obsah

K. Vary - Liberec 0:2Neprůstřelný Kváča uhranul Energii, Tygři slaví tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Birner 0 : 1
56. Kolmann 0 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Karlových Varů podlehli v utkání 25. kola extraligy v souboji tabulkových sousedů Liberci 0:2. Bílí Tygři uspěli na ledě Energie potřetí po sobě. Vítězný gól dal v polovině 16. minuty útočník Michal Birner, pojistku přidal v závěru obránce Petr Kolmann. První čisté konto v sezoně udržel díky 41 úspěšným zásahům brankář Petr Kváča.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva: brankář Liberce Petr Kváča, Martin Kohout z Karlových Varů, Joseph Thomas Melancon z Liberce.

Článek

Po oboustranně nevýrazné úvodní patnáctiminutovce se jako první střelecky osmělili v 16. minutě hosté z Liberce. Po nastřelené tyčce se k puku dostal Birner a střelou z úhlu překvapil Lukeše, který si nedůsledně pokryl prostor mezi ramenem a pravou tyčkou.

Karlovarští, v jejichž obraně už nastoupil jako staronová posila obránce Stříteský, jenž přišel z Mladé Boleslavi, mohli srovnat o chvíli později v oslabení, ale Redlichův únik zlikvidoval Kváča levým betonem. Domácím se sice ještě v úvodním dějství podařilo dostat puk za brankovou čáru, ale Černoch toho dosáhl nedovolenou hrou vysokou holí.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva: Petr Kolmann z Liberce, Tomáš Bartejs z Karlových Varů, Jakub Rychlovský z Liberce.

Druhá třetina se ze strany Karlových Varů nesla ve znamení dobývání liberecké branky, o čemž svědčí i poměr střel po druhé třetině - 27:10. Bílí Tygři zodpovědně bránili v pěti hráčích modrou čáru a co prošlo za ní, zkrotil pozorný Kváča. Ke vstřelení branky však domácím nepomohlo ani v pořadí druhé vyloučení Faška-Rudáše. Gólem neskončily střely Grígera, Huttuly ani Rachůnka.

Oku diváka nepříliš lahodící hokej pokračoval i ve třetím dějství. Hráči z lázeňského města nedokázali vyzrát na obětavě bránící Liberec ani v této části hry. Největší příležitost si vytvořil Koblasa, ale zadovkou na Kváču nevyzrál. Na druhé straně se v 56. minutě při jednom z mála rušivých protiútoků k puku dostal Kolmann a střelou z mezikruží definitivně rozhodl o vítězství Liberce.

25. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 16. Birner (Filippi, Ordoš), 56. Kolmann (Birner, Filippi). Rozhodčí: Hradil, Šindel - Ondráček, Gerát. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 2471.
Karlovy Vary: Š. Lukeš - Plutnar, Huttula, Stříteský, Dlapa, Bartejs, Pulpán, Havlín - Kružík, Gríger, T. Rachůnek - Kohout, Černoch, Koblasa - O. Beránek, Jiskra, Redlich - M. Chalupa, Osmík, A. Rulík. Trenér: Bruk.
Liberec : Kváča - Nedomlel, Balinskis, Melancon, M. Ivan, Aubrecht, Kolmann, J. Šedivý - Ordoš, Filippi, Birner - Frolík, Bulíř, A. Najman - Faško-Rudáš, J. Šír, Flynn - Rychlovský, P. Jelínek, A. Dlouhý. Trenér: P. Augusta.

Reklama

Související témata: