Hlavní obsah

Litvínov - Sparta 5:2Hattrick litvínovského Kudrny zničil Spartu, vítězná šňůra pod koučem Hořavou skončila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Kudrna 1 : 0
8. Kudrna 2 : 0
24. Zygmunt 3 : 0
26. Zygmunt 4 : 0
27. Thorell 4 : 1
30. Tomášek 4 : 2
56. Kudrna 5 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova porazili v 28. kole extraligy Spartu 5:2 a Pražané tak po sérii osmi výher od nástupu kouče Miloslava Hořavy poprvé ztratili. Domácí vedli v 26. minutě už 4:0, před svými diváky zdolali Spartu i podruhé v sezoně a za poslední tři domácí duely získali plný počet bodů. Hattrick zaznamenal Andrej Kudrna, dva góly vstřelil další útočník Pawel Zygmunt.

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Vlevo Roman Horák ze Sparty, vpravo Patrik Demel z Litvínova v souboji u mantinelu

Článek

Jako první zahrozil po minutě hry Zdráhal, ale neuspěl. O chvíli později se proti pravidlům provinil Havelka, ale hosté v přesilovce místo vedoucího gólu inkasovali. Brankář Kořenář se snažil u zadního hrazení rozehrát před dotírajícím Kudrnou, jenže kotouč mu sklouzl z hole, domácí útočník jen obkroužil branku a snadno zavěsil.

V šesté minutě mohl odpovědět Jandus, ale strážce domácí branky Zajíček byl proti. V osmé minutě to byl naopak znovu Kudrna, kdo přidal ranou z kruhu druhý gól. Jen pár sekund nato zamířil na trestnou lavici Tomášek a nechybělo mnoho, aby Straka zvýšil už na rozdíl tří branek. Litvínov byl nadále aktivnější, ale do přestávky už se stav nezměnil.

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Jan Buchtele ze Sparty (vpravo) dává pěstí litvínovskému Patrikovi Zdráhalovi.

Severočeši se však dočkali hned v úvodních fázích druhého dějství. V začínající 24. minutě trefil Jurčík trefil horní tyčku, od Zemanovy brusle se puk dostal k Zygmuntovi a ten ve velké šanci nezaváhal. Ve 26. minutě slavil znovu, když využil skvělou Havelkovu nahrávku. O pár sekund později nahradil Kořenáře v hostujícím brankovišti Kovář.

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Zleva střelec Andrej Kudrna a Michal Gut z Litvínova se radují z trefy do sparťanské sítě.

A Sparta bleskově ožila se šťastným gólem, kdy puk dovezl do branky v pádu Erik Thorell. Brzy po zahájení hry byl blízko Fronk po výborné Gutově nahrávce, ale krátce nato hráli hosté početní výhodu, v níž našlápl Tomášek, prošel přes všechny čtyři domácí hráče a s přehledem zakončil.

Při hře ve čtyřech na obou stranách pálil Kudrna těsně vedle. Pak hráli hosté 23 sekund čtyři na tři, ale bez úspěchu, přestože již v klasické přesilovce měli velké příležitosti Sobotka a Tomášek. Ve 39. minutě dohrál Buchtele u hrazení nešetrně Demela a vyvolal tak velkou bitku, sám však tím dnes po trestu na pět minut a do konce utkání dohrál.

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Souboj u mantinelu, u puku Giorgio Estephan z Litvínova, vzadu zleva Michal Němeček a Ostap Safin ze Sparty.

Zkraje třetí části mohl tým Vervy trošku uklidnit Stránský, jenže jeho střela zazvonila pouze na brankovou konstrukci za Kovářem. Ve 47. minutě minul cíl z dobré pozice Hlava. Domácí pak sehráli dobrou přesilovku, v níž nebyly daleko od navýšení skóre opět Stránský a zejména Zdráhal, ale na stavu 4:2 se nic nezměnilo.

Stránský pak zakončoval přečíslení dvou na jednoho, ale dnes mu nebylo přáno - fantastickým zákrokem ho vychytal Kovář. Už pět a půl minuty před vypršením základní hrací doby Pražané zariskovali a sáhli ke hře bez gólmana, ale na dostřel se nedostali. Kudrna naopak využil nabídnuté šance a završil hattrick.

28. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Sparta Praha 5:2 (2:0, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Kudrna (Gut), 8. Kudrna (P. Straka), 24. Zygmunt (D. Zeman, Jurčík), 26. Zygmunt (Havelka), 56. Kudrna (P. Straka) - 27. E. Thorell (Moravčík), 30. Tomášek (E. Thorell, Moravčík). Rozhodčí: Hejduk, Sýkora - Komárek, Hynek. Vyloučení: 7:4, navíc Buchtele (Sparta) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4125.
Litvínov: Zajíček - D. Zeman, Zile, Strejček, Freibergs, Jaks, Demel, Šalda - P. Straka, M. Sukeľ, Kudrna - P. Zdráhal, Estephan, Š. Stránský - Fronk, Gut, Hlava - Havelka, Jurčík, Zygmunt. Trenér: Mlejnek.
Sparta: Kořenář (26. Jakub Kovář) - M. Jandus, Polášek, Mikliš, Moravčík, Krutil, Němeček - Tomášek, R. Horák, E. Thorell - Buchtele, Sobotka, Konečný - Simon, D. Vitouch, Dvořáček - Safin, G. Thorell, M. Vitouch. Trenéři: Hořava a Wallson.

Reklama