Hlavní obsah

Brno - Kladno 3:2 PPÚpěšná Martincova premiéra, Jágr pomohl Rytířům aspoň k bodu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Kubík 0 : 1
9. Horký 1 : 1
38. Holík 2 : 1
42. Filip 2 : 2
63. Holík 3 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Brna pod novým trenérem Patrikem Martincem zvítězili ve 29. kole extraligy nad Kladnem 3:2 v prodloužení. Na výhře se dvěma góly a jednou asistencí podílel Petr Holík. Brňané tak přerušili sérii čtyř porážek bez bodového zisku a vyhráli podruhé z deseti posledních zápasů. Kladno prohrálo popáté z uplynulých šesti duelů.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Luboš Horký z Brna dává gól. Vlevo brankář Kladna Landon Bow.

Článek

V dresu hostí nastoupil podruhé v této sezoně Jaromír Jágr a padesátiletý majitel klubu byl na ledě při prvním gólu svého týmu, který v přesilovce po pěkné kombinaci vstřelil Kubík.

Jinak se Rytíři museli většinou bránit nátlakové hře domácích, šance Kundrátka ještě zůstaly nevyužity, po kombinaci prvního útoku se prosadil nejlepší střelec Brna Horký a připsal si 15. gól v sezoně.

Druhá třetina přinesla vyrovnanou partii, v níž se střídaly úseky s mnohdy až velkým tlakem jednoho či druhého týmu. Skórovat mohl na straně domácích Dufek či Koblížek, za hosty Zikmund. Gólově se prosadil až v přesilové hře nejproduktivnější hráč Brna Holík.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Michal Gulaši z Brna a Jaromír Jágr z Kladna.

Domácí psychickou výhodu vedení hned na začátku třetí třetiny srovnal po individuální akci Filip vyrovnávacím gólem, na němž se asistencí podílel Jágr.

Hra se vrátila do předchozích kolejí s řadou nepřesností na obou stranách a tudíž i s minimem šancí. Tři minuty před koncem mohl zápas rozhodnout Horký, ale vysoko přestřelil.

V prodloužení se ale po Horkého přihrávce prosadil podruhé v zápase Holík a zasloužil se o dva body pro svůj tým. Brno porazilo Rytíře podruhé v sezoně, ale poprvé doma.

29. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - Rytíři Kladno 3:2 v prodl. (1:1, 1:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Horký (Flek, Holík), 38. Holík (A. Zbořil), 63. Holík (Horký) - 8. Kubík (Plekanec, Cibulskis), 42. Filip (Sotnieks, Jágr). Rozhodčí: A. Jeřábek, Hradil - Synek, Axman. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:1. Diváci: 5754.
Brno: Furch - Kundrátek, Kučeřík, Hrbas, Ščotka, Holland, Gulaši, Ďaloga - Horký, Holík, Flek - Dufek, A. Zbořil, Zaťovič - Koblížek, Strömberg, Kollár - Kratochvíl, Süss, Vincour. Trenér: P. Martinec.
Kladno: Bow - Dotchin, Kehar, Slováček, Sotnieks, Babka, Cibulskis - Kubík, Plekanec, Brodecki - Pytlík, Indrák, Bláha - Jágr, Filip, M. Procházka - Melka, Zikmund, Michnáč - Beran. Trenér: Vejvoda.

Reklama

Související témata: