Hlavní obsah

Budějovice - Litvínov 2:5Litvínov uspěl na jihu Čech a připsal si čtvrtou výhru za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Zygmunt 0 : 1
13. Estephan 0 : 2
19. Čachotský 1 : 2
22. Válek 1 : 3
39. Gulaš 2 : 3
47. Demel 2 : 4
50. Sukel´ 2 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova zvítězili v utkání 30. extraligového kola na ledě Českých Budějovic 5:2 a připsali si čtvrtou výhru za sebou. Během úspěšné série ztratili jediný bod. Severočeši vedli po 13 minutách už 2:0. Hráči Motoru oblékli speciální dresy určené k dražbě pro charitativní účely. Modrá barva jim však štěstí nepřinesla, podruhé za sebou nebodovali a zůstávají předposlední.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hokejisté Litvínova (ilustrační foto)

Článek

Od začátku duelu byli rychlejší a pohyblivější Severočeši. Nebezpečnou střelou z prostoru mezi kruhy se prezentoval Šalda, na protější straně zahrozil Valský. Jurčík se svým nápřahem v sedmé minutě sice ještě nenašel cíl, ale v pokračující akci střelou z levé strany otevřel skóre Zygmunt.

Z domácích byl poté znovu neúspěšný Valský, šanci měl i litvínovský Zdráhal. Ve 13. minutě vyrazil Hrachovina kotouč před sebe a nedůsledně střežený Estephan mířil přesně do odkryté branky. Jihočeši se střelecky probudili v přesilovce na konci úvodní části. Střelou švihem od modré čáry kontroval Percy, brankář Zajíček měl zakrytý výhled a kotouč mimo jeho dosah tečoval Čachotský.

Domácím se vymstil dvojnásobný menší trest Lukáše Pecha, který se přenášel do druhé třetiny. Tlak Litvínova v přesilovce zužitkoval ze skrumáže Válek. V dalším průběhu se vyznamenali brankáři: Hrachovina zastavil Zdráhala, Zajíček vychytal Gulaše.

Před polovinou druhého dějství Motor uzavřel soupeře více než dvě minuty v obranném pásmu, obléhání skončilo až vyloučením Zemana. Českobudějovický tým se v dalším průběhu trápil spíše sám se sebou, ale pomohla mu početní výhoda před druhou sirénou. Kapitán Gulaš napřáhl z vrcholku kruhů v ose kluziště a znovu snížil na rozdíl jediného gólu.

V úvodu třetí části sehráli domácí neúčinně přesilovku a brzy dostali čtvrtý gól. Kotouč protlačil za brankovou čáru Demel, což potvrdil videozáznam. Domácí potom darovali Litvínovu dvouminutovou výhodu pět na tři, kterou Severočeši využili ke zvýšení náskoku - zblízka se trefil Sukeľ. V závěru měl velkou šanci ještě Kudrna, také domácí Dzierkals prokličkoval až před Zajíčka, ale skóre se už nezměnilo.

30. kolo hokejové extraligy:
HC Motor České Budějovice - HC Verva Litvínov 2:5 (1:2, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 19. Čachotský (Percy, M. Hanzl), 39. Gulaš (M. Hanzl, Pech) - 7. Zygmunt (P. Straka, Jurčík), 13. Estephan (Zile, D. Zeman), 22. Válek (M. Sukeľ, Zile), 47. Demel (P. Zdráhal, Š. Stránský), 50. M. Sukeľ (Š. Stránský, Freibergs). Rozhodčí: Pražák, Květoň - Zíka, J. Svoboda. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:2. Diváci: 6008.
České Budějovice: Hrachovina - Vráblík, Štencel, Percy, Bindulis, Hovorka, Šenkeřík, Gazda - Gulaš, M. Hanzl, Strnad - F. Přikryl, M. Toman, Čachotský - Valský, Pech, Dzierkals - V. Tomeček, Vopelka, Drančák. Trenér: Modrý.
Litvínov: Zajíček - D. Zeman, Zile, Strejček, Freibergs, Šalda, Demel, Wesley - Válek, M. Sukeľ, A. Kudrna - P. Zdráhal, Estephan, Š. Stránský - Zygmunt, Jurčík, P. Straka - Berka, Gut, Stehlík. Trenér: Mlejnek.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec