Hlavní obsah

Pardubice - Ml. Boleslav 2:1 SNPardubičtí hokejisté udolali Boleslav po nájezdech a vedou tabulku o tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Dvořák 1 : 0
8. Eberle 1 : 1
65. Hyka (rozhodující nájezd) 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic vyhráli v utkání 30. kola extraligy nad Mladou Boleslaví 2:1 po samostatných nájezdech. Východočeši brzy vedli po gólu Tomáše Dvořáka, za hosty rychle odpověděl Jan Eberle, ale potom se na gól čekalo až do nájezdů. Pardubičtí při ztrátě Vítkovic zvýšili náskok v čele tabulky na tři body. Poprvé po svém návratu z NHL nastoupil za Pardubice útočník Lukáš Sedlák, jenž asistoval při úvodním gólu Dynama.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Patrik Poulíček z Pardubic a Jan Půček z Mladé Boleslavi.

Článek

Sedlák kličkou za brankou udržel puk a následně si připsal nahrávku u trefy Dvořáka, jenž ve čtvrté minutě střelou od modré čáry prostřelil Krošelje. Necelé čtyři minuty pak stačily Mladé Boleslavi na odpověď. Mezi kruhy se objevil osamocený Eberle, který převzal přihrávku a v situaci proti Frodlovi nezaváhal. Pardubický brankář potom zachránil svůj tým zákrokem při hře čtyři na čtyři, stav 1:1 se neměnil.

A to ani ve druhé třetině, v níž už domácí hráči neměli takovou střeleckou převahu jako v té úvodní. Pokračoval vyrovnaný duel, v němž za Středočechy Stránský orazítkoval tyčku pardubické branky. Domácí nevyužili přesilovou hru nebo zajímavou situaci po akci Adama Musila s Vondráčkem.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Lukáš Sedlák z Pardubic při utkání s Boleslaví.

V úvodu třetího dějství se Pardubičtí usadili v útočném pásmu, ve velké příležitosti však Cienciala přestřelil odkrytou branku. Domácí mohli rozhodnout i v závěru, kdy v 58. minutě střílel Poulíček mimo, zápas se tak protáhl až do prodloužení.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Robert Kousal z Pardubic a vzadu Tomáš Fořt z Mladé Boleslavi.

V něm ujel boleslavský Eberle, ale podruhé v utkání Frodla nepřekonal. Pardubický gólman chytil i střelu Kantnera v situaci dva na jednoho. V závěru prodloužení byl podražen Hyka, Dynamo tak 22 sekund před koncem prodloužení rozehrálo přesilovku, ale stav 1:1 už se nezměnil. V nájezdech se trefili jen domácí útočníci Hyka a Cienciala. Hosté ze čtyř pokusů ani jednou neskórovali.

30. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - BK Mladá Boleslav 2:1 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 4. T. Dvořák (Sedlák, Hyka), rozhodující sam. nájezd Hyka - 8. Eberle (Lintuniemi). Rozhodčí: Cabák, Hribik - Lederer, Kis. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 8979.
Pardubice: Frodl - Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Bučko, Vála - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - Hyka, Sedlák, Cienciala - Paulovič, Poulíček, Říčka - Vondráček, A. Musil, Kaplan. Trenéři: Král a M. Zadina.
Mladá Boleslav: Krošelj - R. Jeřábek, Jánošík, Bernad, Štich, Křepelka, Lintuniemi, Pláněk - J. Stránský, Lantoši, Šmerha - Eberle, Fořt, Kotala - M. Beránek, Bičevskis, Hradec - Kantner, J. Půček, M. Simon. Trenér: Čihák.

Reklama