Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Liberec 3:7Liberec si zastřílel v Mladé Boleslavi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Najman 0 : 1
13. Birner 0 : 2
15. Kousal 1 : 2
18. Faško-Rudáš 1 : 3
19. Ordoš 1 : 4
23. Beránek 2 : 4
38. Lantoši 3 : 4
39. Dlouhý 3 : 5
42. Faško-Rudáš 3 : 6
47. Flynn 3 : 7
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce vyhráli v 31. kole extraligy na ledě Mladé Boleslavi 7:3 a uspěli ve třetím z posledních čtyř utkání. Dva góly hostů vstřelil Martin Faško-Rudáš, tři body si připsali Oscar Flynn a Michal Ivan. Bruslaři prohráli šestý z posledních sedmi zápasů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Michael Frolík a autor prvního gólu Adam Najman z Liberce se radují.

Článek

Na první větší šanci si museli diváci počkat až do poloviny první třetiny a hned z toho byl gól. Po dobrém tlaku hostů v útočném pásmu se dostal puk zpoza branky až k volnému Adamovi Najmanovi, který otevřel skóre zápasu. Mladá Boleslav mohla odpovědět bleskově, ale na druhé straně zachránila brankáře Kváču tyč.

Naopak Liberečtí využili i svou druhou šanci, když na 2:0 zvýšil přesnou střelu z mezikruží Birner. Obdobně dobrou mušku měl ale i v první přesilovce Pavel Kousal, který se trefil jako první z domácích. Tygři ale v závěru první části udeřili ještě dvakrát a vykročili za tříbodovou výhrou.

Středočechům se ale podařilo duel zdramatizovat. Na 2:4 snížil v oslabení Beránek, který ulej obráncům a trefil se mezi Kváčovy betony. Stejný hráč se následně mohl prosadit podruhé, jeho střela ale skončila na tyči. Na rozdíl jediného gólu však upravil ve 38. minutě Lantoši.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

První gól inkasuje brankář Mladé Boleslavi Gašper Krošelj. Autor gólu Adam Najman (vpravo) z Liberce.

Místo vyrovnání se ale rychle prosadili hosté, kterým k páté brance pomohl chybující obránce Lintuniemi, kterému za vlastní brankou ujel puk a Dlouhý pohotově překonal brankáře Novotného, který od druhé třetiny nahradil Krošelje.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jan Eberle z Mladé Boleslavi a Petr Kolmann z Liberce.

Tygři pak z kraje třetí třetiny ztrestali i Jeřábkovo vyloučení, když se podruhé v zápase prosadil Faško-Rudáš a vrátil hostům tříbrankový náskok. Severočeši tak bez problémů dovedli zápas do vítězného konce, o jejich poslední gól se postaral Flynn.

31. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 3:7 (1:4, 2:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 15. P. Kousal (Lintuniemi), 23. M. Beránek, 38. Lantoši (Kotala, Lintuniemi) - 11. A. Najman (Frolík, Ivan), 13. Birner (Filippi, Ivan), 18. Faško-Rudáš (Flynn, Frolík), 19. Ordoš (Kolmann), 39. Dlouhý, 42. Faško-Rudáš (A. Najman, Flynn), 47. Flynn (Melancon, Ivan). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Ondráček, Šimánek. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 3588.
Mladá Boleslav: Krošelj (21. Novotný) - R. Jeřábek, Jánošík, Pláněk, Bernad, Křepelka, Lintuniemi, Štich - P. Kousal, Lantoši, M. Beránek - J. Stránský, Fořt, Eberle - Kantner, O. Najman, Hradec - Šmerha, Bičevskis, Kotala. Trenér: Čihák.
Liberec: Kváča - Nedomlel, Balinskis, Melancon, Ivan, Štibingr, Kolmann - Faško-Rudáš, Filippi, Birner - Flynn, A. Najman, Frolík - Rychlovský, Jelínek, Ordoš - Dlouhý, Vlach. Trenér: Augusta.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice