Hlavní obsah

Plzeň - K. Vary 1:0Hokejisté Plzně ovládli i třetí západočeské derby sezony, rozhodl gól Kodýtka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Kodýtek 1 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili ve 31. kole extraligy Karlovy Vary 1:0 a ukončili sérii tří porážek. Západočeské derby rozhodla již v 5. minutě branka Petra Kodýtka během přesilové hry, na kterou trápící se hosté přes střeleckou převahu nedokázali zareagovat a připsali si šestou porážku z posledních sedmi utkání. Druhé čisté konto v sezoně udržel Dominik Pavlát. Plzeň ovládla i třetí západočeské derby v aktuálním extraligovém ročníku.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hokejisté Plzně se radují z úvodní branky v utkání s Karlovými Vary.

Článek

Povedený úvod hostů ukončil nedovolený zákrok Stříteského a v 5. minutě po přihrávce Hrabíka otevřel z ideální pozice skóre Kodýtek. Vysoké tempo první třetiny postupně zbrzdila častá vyloučení. Ve 13. minutě se do šance protáhl Holešinský, ale Habal stačil zasáhnout a gólman Energie se štěstím přečkal i nájezd osamoceného dua Kodýtka se Schleissem při vlastním oslabení.

Téměř půl druhé minuty dlouhou dvojnásobnou přesilovku Plzně hosté i díky rozdělením přestávkou také ubránili. Ve 22. minutě z přečíslení dvou na jednoho vypálil pouze do připraveného Pavláta útočník Hladonik. Následně po faulu a pokusu o bitku Bittena Indiáni přežili tříminutové oslabení a hosté na chvíli převzali iniciativu.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hokejisté Plzně se radují z gólu.

V polovině utkání domácí zjednodušili hru a dostali soupeře pod tlak. Jenže naopak po zaváhání Piskáčka na modré čáře musel ve 34. minutě vychytat samostatný únik Redlicha Pavlát. Na druhé straně pálil Mertl z mezikruží nad a branku Energie minula krátce před druhou sirénou i Zámorského přesilovková bomba.

Záhy po zahájení závěrečné dvacetiminutovky zahrozil svižnou střelou ve vlastním oslabení Jiskra. Domácí poté nezužitkovali ani další přesilovou hru a dobře se pohybující hosté se ve snaze o vyrovnání tlačili dopředu. Rozhodnout mohl z brejku v 52. minutě Suchý, jenže pálil z levé strany těsně vedle. V koncovce se viditelně trápící hosté si ale gólovou příležitost vypracovali až v samotném závěru při hře bez brankáře, Hladonik však zblízka ležícího Pavláta nepřekonal.

31. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávka: 5. Kodýtek (Hrabík). Rozhodčí: Hejduk, Ondráček - Brejcha, Malý. Vyloučení: 3:9, navíc Bitten (Plzeň) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 5370.
Plzeň: Pavlát - Zámorský, Kaňák, Piskáček, Kvasnička, Kremláček, Houdek - Hrabík, Kodýtek, Schleiss - Pour, Holešinský, Suchý - Rekonen, Mertl, Lang - Bitten, Malát, A. Dvořák. Trenér: Kořínek.
Karlovy Vary: Habal - Pulpán, Huttula, Stříteský, Bartejs, Havlín, Dlapa, Rulík - Kohout, Černoch, Koblasa - Koffer, Hladonik, Rachůnek - Kofroň, Gríger, Juusola - Kružík, Jiskra, Redlich. Trenér: Bruk.

Reklama