Hlavní obsah

Třinec - Brno 7:2Třinec rozdrtil trápící se Kometu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Roman 1 : 0
15. Růžička 2 : 0
20. Nestrašil 3 : 0
24. Voženílek 4 : 0
28. Koblížek 4 : 1
29. Daňo 5 : 1
39. Marcinko 6 : 1
45. Buček 7 : 1
58. Süss 7 : 2
Záznam online reportáže

Třinečtí hokejisté deklasovali i díky čtyřem využitým přesilovým hrám v 31. kole extraligy na svém ledě Kometu 7:2. Obhájce titulu vedl po úvodní třetině 3:0 a ve 40. minutě 6:1. Po třech bodech si připsali Martin Růžička, Andrej Nestrašil a Tomáš Marcinko za shodnou bilanci jednoho gólu a dvou asistencí. Brno nevyhrálo už dvanáct zápasů v základní hrací době a během této série získalo jen pět bodů. Pod novým trenérem Patrikem Martincem vybojovalo ve třech utkáních dva body.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Třince se radují z třetího gólu.

Článek

Třinec udeřil poprvé v osmé minutě a gól se ještě prověřoval u videa. Roman zakončoval do posunuté branky a po hvizdu rozhodčího, ale podle aktuálních pravidel i taková trefa může platit, pokud předtím došlo bránícím týmem ke zmaření gólové šance.

Domácí zvýšili vedení v přesilových hrách, obě využili bleskově. V prvním případě skóroval po učebnicové souhře a osmi sekundách Růžička do odkryté branky. Ve druhé se Nestrašil trefil z levého kruhu k bližší tyči nad rameno Furcha v čase 19:59, z trestu uplynulo 25 sekund.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Marek Mazanec z Třince sleduje puk.

I hosté měli v úvodní třetině šance. Mazanec ale pohotově zasáhl proti Sedláčkovi i Horkému, který zblízka nepřehodil levý beton a poté kroutil hlavou, co zahodil.

Brno nastoupilo od druhé třetiny v brance s Čiliakem, který ale také brzy kapituloval. Ve 24. minutě jej překonal z dorážky Voženílek. Trefu ještě zkoumali rozhodčí u videa, protože si Kometa vyžádala trenérskou výzvu kvůli nedovolenému bránění brankáři.

Neuspěla, ale za chvíli se radovala. Koblížek ranou z pravého kruhu při hře čtyři na čtyři snížil. Za 67 sekund odpověděl v početní převaze Daňo a další gól do šatny dal v přesilové hře Marcinko, od jehož chráničů zamířil puk do sítě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Radek Koblížek z Brna vede puk a brání Miloš Roman z Třince.

Hostující Flek trefil v úvodu třetí třetiny v přesilové hře spojnici a po vypršení trestu se dostal do úniku Marcinko, ale neměl patřičnou rychlost a zamířil pod tlakem nepřesně. Prosadil se až individuálním průnikem Buček, který se prosmýkl kolem Kučeříka a zblízka procedil puk za Čiliaka. Ve zbytku zápasu měl více šancí Třince, ale poslední změnu skóre učinilo Brno díky gólu Süsse.

31. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 7:2 (3:0, 3:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 8. M. Roman (Hrehorčák, M. Doudera), 15. M. Růžička (Daňo, Nestrašil), 20. Nestrašil (M. Růžička), 24. Voženílek (Marcinko, J. Jeřábek), 29. Daňo (Marcinko, Nestrašil), 39. Marcinko (M. Růžička, J. Jeřábek), 45. Buček (Dravecký, Kurovský) - 28. Koblížek (Kučeřík), 58. Süss (Kratochvíl, Kundrátek). Rozhodčí: Obadal, Šír - Gebauer, Rožánek. Vyloučení: 3:6. Využití: 4:0. Diváci: 4491.
Třinec: Mazanec - Marinčin, Havránek, J. Jeřábek, Čukste, Zahradníček, M. Doudera - M. Růžička, Marcinko, Voženílek - Daňo, Hudáček, Nestrašil - Hrehorčák, M. Roman, Chmielewski - Kurovský, Dravecký, Buček. Trenér: Moták.
Brno: Furch (21. Čiliak) - Kundrátek, Kučeřík, Holland, Ďaloga, Ščotka, Gulaši, Hrbas - Horký, Holík, Flek - Dufek, Kollár, Zaťovič - Koblížek, Strömberg, I. Sedláček - Kratochvíl, Malý, Süss. Trenér: P. Martinec.

Reklama