Hlavní obsah

Budějovice - K. Vary 2:4Vary poslaly Budějovice na předposlední místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Rachůnek 0 : 1
4. Černoch 0 : 2
27. Gulaš 1 : 2
31. Gríger 1 : 3
36. Hovorka 2 : 3
60. Kohout 2 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Českých Budějovic podlehli v pátečním utkání 37. kola extraligy Karlovým Varům 2:4. Jihočeši prohráli i třetí vzájemný duel sezony a nesebrali týmu Energie ještě ani bod. Před posledním Kladnem, které zvítězilo na ledě Vítkovic, je nyní Motor už jen díky lepšímu skóre. Hosté, kteří vyšli v předchozích dvou vystoupeních naprázdno, vedli v čase 3:23 už 2:0.

Foto: Pancer Václav, ČTK

Brankář Českých Budějovic Dominik Hrachovina inkasuje první gól v utkání s Karlovými Vary.

Článek

První střelu na branku v úvodu pohotově vyslal českobudějovický kapitán Gulaš, ale domácí tým se nestihl na ledě pořádně srovnat a brzy začal ztrácet. Vedení pro hosty zařídil Rachůnek, jehož přihrávku z pravého kruhu nešťastně přesměroval obránce Percy za záda bezmocného Hrachoviny.

V polovině čtvrté minuty zvýšil Černoch tečí Pulpánovy střely od modré čáry. Zanedlouho mohl přidat třetí gól zblízka Kohout. Domácí zvýšili aktivitu a chvílemi zavírali soupeře v jeho pásmu. Dobrou příležitost měl na levém kruhu volný Dzierkals, jenže zbytečně moc avizoval svůj nápřah. Neujala se Gulašova rána po vyhraném buly, neúspěchem skončila i možnost Štencela, který si neporadil s pukem u pravé tyčky.

Nástup do druhé části patřil Energii. V obrovské šanci se neprosadili Černoch s Beránkem, po nich zblízka neskóroval ani Redlich. Proti dalšímu pokusu Černocha dobře povyjel Hrachovina. Domácí potom využili první přesilovku zápasu. Z pravého rohu úhlopříčně nad levý kruh přihrával Pech a Gulaš ranou bez přípravy překonal Habala.

Jenže karlovarští hokejisté dál neúnavně pracovali. Neujala se bekhendová střela Beránka, ale Gríger využil zmatku v obraně Jihočechů a z pravého kruhu pohodlně poslal kotouč do odkryté branky. Snížit se podařilo Hovorkovi, jenž popojel od modré čáry a švihem zamířil pod horní spojovací tyčku.

Od začátku třetího dějství diktovali hru domácí, ale před brankou se neprosadil Strnad, neujala se střela Gulaše, nevyšly ani další pokusy. Na protější straně nepotrestal Gríger chybu Hovorky. Brankář Hrachovina musel zasahovat také proti Redlichovi.

Českobudějovičtí se hodně snažili, ale hráči Energie si chytře hlídali výsledek a dobře zvládli i třetí oslabení. Motor zkusil v závěru power play, jenže když Gulaš místo střely zvolil přihrávku, dostali se ke kotouči hosté a Kohout ho dovezl do prázdné branky.

HC Motor České Budějovice - HC Energie Karlovy Vary 2:4 (0:2, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 27. Gulaš (Pech, Čachotský), 36. Hovorka (Pech, Kachyňa) - 2. T. Rachůnek, 4. Černoch (Pulpán), 31. Gríger, 60. Kohout (Jiskra). Rozhodčí: Hejduk, Vrba - Hynek, Klouček. Vyloučení: 0:3. Využití: 1:0. Diváků: 5395.
České Budějovice: Hrachovina - Vráblík, Štencel, Percy, Šenkeřík, Hovorka, Bindulis, od 30. navíc Kachyňa - Gulaš, Pech, Čachotský - Vondrka, M. Hanzl, Dzierkals - Valský, Vopelka, Strnad - V. Tomeček, M. Toman, Karabáček. Trenér: Čermák.
Karlovy Vary: Habal - Pulpán, Huttula, Bartejs, Stříteský, Havlín, Dlapa, A. Rulík - O. Beránek, Černoch, Kohout - Koffer, Gríger, T. Rachůnek - Kofroň, Hladonik, Juusola - Koblasa, Jiskra, Redlich. Trenér: Bruk.

Reklama

  1 : 1 Pardubice - Třinec 1 : 1 47. min Živě
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

Basketbal

Opava titul neobhájí

Opavští basketbalisté ligový titul neobhájí. Ve čtvrtfinále je senzačně vyřadila Ostrava, která vyhrála doma 86:85 a sérii ovládla 4:2 na zápasy.
NačítámNačíst další články