Hlavní obsah

Litvínov - Pardubice 1:2Pardubice rozhodly v závěru, tři body vystřelil Ciencala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Čerešňák 0 : 1
36. Abdul 1 : 1
56. Sedlák 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté vedoucích Pardubic vyhráli v 38. kole extraligy v Litvínově 2:1 a porazili Vervu i potřetí v sezoně. V čase 55:01 rozhodl útočník David Ciencala. Dynamo vyhrálo šestý z posledních sedmi zápasů, zato Litvínov posedmé z osmi utkání prohrál.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost hráčů Pardubic. Ilustrační foto.

Článek

Ačkoli gól dlouho nepadl, šance měly už od úvodu oba celky. V první třetině se předháněli brankáři, kdo z nich předvede lepší zákrok. Pardubického Willa sice překonal litvínovský kapitán Sukeľ, když běžela 12. minuta, jenže jeho střelu zastavila tyčka.

Jako první slavilo až ve druhé části Dynamo, jenže radost mu sebrali rozhodčí, kteří si sporný gólový moment prohlédli na tabletu. Zblízka zakončoval Paulovič a puk na hraně brankoviště nedovoleně kopl do sítě Zohorna.

Kopnutí, tentokrát do ležícího Šaldy, mrzelo hosty i chvíli nato. Útočníka Kousala rozhodčí vyloučili do konce zápasu, i když jim vysvětloval, že se snažil vydolovat kotouč. Při odchodu do šatny vzteky bouchl hokejkou do mantinelu. Protože zároveň dostal menší trest litvínovský debutant Danielčák, hrálo se čtyři na čtyři.

A prostor lídr extraligy využil, Čerešňák z mezikruží prudkou ranou prostřelil brankáře Goldu. Vedení hostům vydrželo jen 146 vteřin, Kousalovo pětiminutové vyloučení ztrestal Abdul, šikovně tečující ránu Zileho od modré čáry. Byl to první gól Vervy v sezoně do sítě Pardubic, potřeboval na něj 160 minut.

Vyrovnaný boj pokračoval i ve třetí třetině, na ledě se dál jiskřilo. Rozhodující gól zařídil necelých pět minut před sirénou Ciencala. Navrátilec z NHL Sedlák si v závěru šel sednout na trestnou lavici, domácí odvolali brankáře, ale ani přesilovka šesti proti čtyřem jim vyrovnání nevynesla. Pardubice porazily Litvínov zatím ve všech třech případech, vždy o gól.

38. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Dynamo Pardubice 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 36. Abdul (Zile) - 33. Čerešňák (D. Musil, Hyka), 56. Ciencala (T. Dvořák, Hyka). Rozhodčí: Kika, Pilný - Komárek, Hynek. Vyloučení: 4:6, navíc R. Kousal (Pardubice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváků: 4518.
Litvínov: Godla - D. Zeman, Zile, Strejček, Freibergs, Jaks, Demel, Šalda - Válek, M. Sukeľ, Kudrna - P. Zdráhal, Estephan, Š. Stránský - Hlava, Gut, Abdul - Danielčák, Jurčík, Havelka. Trenér: Mlejnek.
Pardubice: Will - D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Bučko, J. Kolář, Vála - Cienciala, L. Sedlák, Hyka - R. Kousal, T. Zohorna, Radil - Paulovič, Poulíček, T. Zeman - Štetka, A. Musil, Vondráček. Trenér: R. Rulík.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články