Hlavní obsah

Vítkovice - Liberec 2:0Vítkovice vyhrály potřetí v sezoně nad Libercem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Mikuš 1 : 0
48. Kalus 2 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic zvítězili v závěrečném 39. kole třetí čtvrtiny extraligy nad Libercem 2:0. O jejich triumfu rozhodl přesně v polovině utkání v přesilové hře Juraj Mikuš, tři body zpečetil Marek Kalus. Vítkovice tak vyhrály i třetí vzájemný souboj v sezoně. Brankář Aleš Stezka si připsal páté čisté konto v sezoně.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Juraj Mikuš z Vítkovic, Peter Mueller z Vítkovic, Marek Kalus z Vítkovic, Peter Krieger z Vítkovic a Dominik Lakatoš z Vítkovic se radují z gólu.

Článek

Vítkovičtí zahájili sérii pěti domácích zápasů aktivněji, což jim v první třetině vyneslo několik náznaků šancí. Z Kotalovy příležitosti se dal vytěžit gól, ale jeho rána za Kváču neprošla.

Krátce po zahájení druhé třetiny už měl vyloženou možnost Marosz, který jel po Lakatošově přihrávce sám na Kváču, ale vůbec netrefil branku. Ostravanům tak do vedení pomohla až přesilovka; Najmanovo vyloučení potrestal Mikuš, jehož pokus od modré čáry pravděpodobně i díky teči libereckého hráče skončil v síti.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Richard Nedomlel z Liberce a Peter Mueller z Vítkovic.

Až pak pořádně vystrčili růžky i hosté, kterým pomohla početní výhoda. V ní bylo před Stezkou horko, ale většina libereckých ran končila na obětavých blocích soupeře. Když už Vlachova rána prošla, Stezka byl připraven.

Hosté rozehráli třetí část zdaleka nejlépe a z jejich náporu mohl profitovat Birner, ale ve velké šanci se mu puk svezl po čepeli. Nejčistší možnost vyrovnat pak však nevyužil Rychlovský, kterého vychytal Stezka. A Liberci se to taky brzy vymstilo, protože Kalusův švih z otočky skončil za Kváčovými zády a domácí dvanáct minut před koncem odskočili o dva góly.

Druhá branka už otupila tlak Severočechů. Mueller mohl skórovat potřetí, Kváča byl ale proti. Nic zásadního už pak závěr utkání nepřinesl.

39. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - Bílí Tygři Liberec 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 30. Mikuš (Lakatoš, Mueller), 48. M. Kalus. Rozhodčí: Cabák, Mrkva - Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 3:3, navíc Krieger (Vítkovice) 5 min. a do konce utkání Využití: 1:0. Diváci: 5557.
Vítkovice: Stezka - Raskob, Gewiese, Grman, Mikuš, J. Stehlík, Prčík, Koch - Lakatoš, Marosz, L. Krenželok - Roberts Bukarts, Krieger, Mueller - M. Kalus, Dej, Kotala - Fridrich, Chlán, Lednický. Trenér: Holaň.
Liberec: Kváča - Nedomlel, Balinskis, Melancon, M. Ivan, J. Dvořák, Derner, Štibingr - Faško-Rudáš, Filippi, Birner - Flynn, A. Najman, Frolík - Rychlovský, P. Jelínek, Ordoš - J. Vlach, J. Šír, A. Dlouhý. Trenér: P. Augusta.

Reklama