Hlavní obsah

Budějovice - Ml. Boleslav 5:4 PPStrhující závěr. České Budějovice zdolaly Mladou Boleslav v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Lunter 0 : 1
24. Koláček 1 : 1
36. Vondrka 2 : 1
45. Lintuniemi 2 : 2
54. Šťastný 2 : 3
56. Bičevskis 2 : 4
57. Hanzl 3 : 4
60. Hanzl 4 : 4
63. Vráblík 5 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Českých Budějovic otočili zápas 42. kola extraligy proti Mladé Boleslavi a po výhře 5:4 v prodloužení bodovali v domácím prostředí počtvrté za sebou. Motor si vynutil prodloužení druhým gólem Martina Hanzla v čase 59:59, v 63. minutě rozhodl Jan Štencel. Bruslaři tak venku prohráli podeváté za sebou.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Stuart Percy z Českých Budějovic a Lukáš Vopelka z Českých Budějovic. Archivní foto

Článek

Do první větší šance se dostal v 8. minutě Štencel, který se ocitl v ideální pozici před pravou tyčkou, ale příliš váhal se zakončením. V pokračující akci ještě zkusil vystřelit Strnad. Blízko ke gólu byl také Gulaš, jenž pálil z pravého kruhu bez přípravy po ideální přihrávce od Pecha.

Až poté zahrozili hosté. Dvořáčkovi se nezdařila technická finta před Hrachovinou, ale po chvíli našel puk v dezorientované obraně domácích Lunter a otevřel skóre.

Na startu druhé části mohl zvýšit zblízka Šťastný, potom však vyrazil na rychlou zteč čtvrtý útok domácích a bylo srovnáno. Tomeček našel ve středním pásmu Chlubnu, jenž ve správnou chvíli prodloužil dráhu kotouče na Koláčka a jeho střela z mezikruží se zastavila až v boleslavské brance.

Brankář Hrachovina poté nedovolil hostům vzít si zpátky vedení při šanci Dvořáčka. Rána Šťastného z prostoru mezi kruhy letěla mimo branku. Druhý gól Jihočechů zařídil Vondrka, který převzal puk od Gulaše, zatáhl akci po pravé straně a bekhendem zkušeně zacílil po ledě mezi betony klečícího Novotného.

Do třetí třetiny vstoupili Jihočeši neúspěšnou přesilovkou při vyloučení Lintuniemiho. Potom šel za katr Šenkeřík a v početní výhodě finský obránce prostřelil Hrachovinu švihem po ledě od modré čáry. Domácí brankář následně zmařil šanci Najmana, na protější straně podržel svůj tým Novotný po střele Doležala.

Hosté získali vedení po sérii křižných přihrávek, kterou zblízka zakončil Šťastný. O dvě minuty později navíc navýšili náskok díky pohotové reakci Bičevskise na kotouč nešťastně odražený jeho krajanem Bindulisem.

Jihočeši se ale nevzdali a podařilo se jim vynutit si prodloužení. V 57. minutě snížil na 3:4 Hanzl, jenž pohotově doklepl do mladoboleslavské branky volný puk před Novotným. Stejný hráč se postaral i o vyrovnání, když sekundu před koncem základní hrací doby tečoval střelu Gulaše od modré čáry.

V prodloužení poté Motor dokonal obrat, když se na vítězné brance opět podílel Hanzl. Novotného překonal Štencel.

42. kolo hokejové extraligy:
HC Motor České Budějovice - BK Mladá Boleslav 5:4 v prodl. (0:1, 2:0, 2:3 - 1:0)
Branky a nahrávky: 24. Koláček (Chlubna, Tomeček), 36. Vondrka (Gulaš, Hovorka), 57. M. Hanzl (Šenkeřík), 60. M. Hanzl (Gulaš, Pech), 63. Štencel (M. Hanzl) - 11. Lunter (Dvořáček), 45. Lintuniemi (Přibyl, Dvořáček), 54. Šťastný (Bičevskis, J. Stránský), 56. Bičevskis (Šťastný, J. Stránský). Rozhodčí: Šindel, Hribik - J. Svoboda, Špůr. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:0. Diváci: 5377.
České Budějovice: Hrachovina - Vráblík, Štencel, Percy, Šenkeřík, Hovorka, Bindulis - Gulaš, Pech, Vondrka - Valský, M. Hanzl, Dzierkals - Doležal, Toman, Strnad - Tomeček, Koláček, Chlubna. Trenér: Čermák.
Mladá Boleslav: Novotný - Pláněk, Pýcha, Lintuniemi, Jánošík, Čech, R. Jeřábek, od 41. navíc Štich - Lantoši, O. Roman, Söderlund - Šťastný, Bičevskis, J. Stránský - Kelly Klíma, O. Najman, M. Beránek - Dvořáček, Přibyl, Lunter. Trenér: Kalous.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články