Hlavní obsah

Kladno - Brno 0:3Kometa vyhrála v Kladně a vzdálila se Rytířům na devět bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Ščotka 0 : 1
16. Okál 0 : 2
38. Pospíšil 0 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Brna zvítězili v utkání 42. kola extraligy na ledě Kladna 3:0. Kometa měla už po první třetině na své straně dvoubrankový náskok a naplno bodovala podruhé za sebou. Poslední Rytíře zdolali Jihomoravané ve vzájemných soubojích potřetí za sebou a vzdálili se jim na devět bodů. Středočeši ztrácí po páté porážce z posledních šesti startů pět bodů na předposlední Litvínov. Brankář Komety Dominik Furch uhájil potřetí v sezoně čisté konto, vítězný gól dal obránce Jan Ščotka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Komety Brno oslavují gól. Archivní foto

Článek

Poprvé od 11. prosince a nucené pauze kvůli zlomenině nohy naskočil zpátky do sestavy kladenského týmu zkušený útočník Klepiš. Zápas začal hodně nešťastně pro brněnského beka Kundrátka, jenž během prvního střídání inkasoval tvrdý zásah od Filipa, jen ztěžka se zvedal z ledu a pro dnešek tím také dohrál.

Ve druhé minutě prověřil Furchovu pozornost Jágr. V hostujícím dresu zahrozil vážněji jako první Ďaloga, ale ani Brízgala se nenechal zahanbit. Na konci deváté minuty šli Brňané do vedení: obránce Ščotka dostal nabito na kruh a ranou bez přípravy propálil strážce domácí branky.

I v dalším průběhu byl k vidění hlavně tuhý boj s minimem příležitostí, v němž šla hokejová krása stranou. Přesně po 16 minutách přesto odskočili hosté na rozdíl dvou branek, když se z podobné pozice jako Ščotka prosadil ranou zápěstím Okál. Ještě do přestávky mohl snížit Brodecki, jeho pokus však skončil pouze na brankové konstrukci.

Hned v úvodu druhé třetiny mohl snížit Kubík, z dobré pozice však zakončil jen do Furchovy náruče. Vzápětí se jako první v utkání provinil proti pravidlům Ďaloga, Rytířům se ale početní výhoda příliš nepovedla. Krátce před polovinou základní doby nevyužil další šanci domácích na kontaktní gól Filip, vzápětí ujel na druhé straně do sóla Flek, ale Brízgala ho vychytal.

Ve 36. minutě pykali poprvé Kladenští, když byl vyloučen Brodecki. Zanedlouho k němu přisedl na trestnou lavici Pytlík a hráči Komety měli k dispozici 63 sekund přesilovky pět na tři. K využití jim stačilo půl minuty - z kruhu zamířil přesně Pospíšil a zvýšil už na 3:0.

Třetí dějství nabídlo snahu Rytířů o návrat do zápasu, ti však naráželi na pečlivě pracující defenzívu Brňanů. Ve 48. minutě mohl přidat pojistku Holík, ale ztroskotal na Brízgalovi. Hosty to však nijak zásadně mrzet nemuselo. Ačkoliv se bránili v závěru po trestech Ďalogy a Vincoura čtvrt minuty dokonce ve třech proti šesti při hře Kladna bez gólmana, bez větších potíží uhájili nejen výhru, ale i Furchovu nulu.

42. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC Kometa Brno 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Ščotka (Flek, Pospíšil), 16. Okál (Holland), 38. Pospíšil (Kollár, Kučeřík). Rozhodčí: J. Ondráček, Hejduk - Lhotský, Hnát. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 3389.
Kladno: Brízgala - Dotchin, Kehar, Veber, Cibulskis, Babka, Slováček, Sotnieks - Filip, Plekanec, Kubík - Indrák, Klepiš, Brodecki - Jágr, Zikmund, M. Procházka - Beran, Pytlík, Melka. Trenér: Vejvoda.
Brno: Furch - Kundrátek, Ďaloga, Hrbas, Ščotka, Holland, Kučeřík - Horký, Holík, Okál - Pospíšil, Kollár, Flek - Šalé, Strömberg, A. Zbořil - Jenyš, F. Dvořák, Vincour - Koblížek. Trenér: P. Martinec.

Reklama

  3 : 1 Třinec - Pardubice 3 : 1 35. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články