Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Pardubice 3:5Osmá výhra v řadě. Pardubice vedou extraligu o 15 bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Stránský 1 : 0
14. Musil 1 : 1
18. Čerešňák 1 : 2
23. Paulovič 1 : 3
31. Sedlák 1 : 4
40. Lantoši 2 : 4
44. Sedlák 2 : 5
53. Söderlund 3 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic zvítězili v utkání 43. kola extraligy v Mladé Boleslavi 5:3. Hosté uspěli poosmé za sebou, pokaždé navíc s plným ziskem a vedou tabulku soutěže před druhými Vítkovicemi už o 15 bodů. Tři body za dva góly a nahrávku si připsal pardubický útočník Lukáš Sedlák. Středočeši doma neuspěli poprvé v novém roce 2023 po sérii pěti výher.

Foto: Jan Pavlíček/BK Mladá Boleslav

Pardubický útočník Lukáš Sedlák překonává mladoboleslavského gólmana Gašpera Krošelje.

Článek

Úvodní nebezpečné situace se odehrávaly před hostujícím brankářem Willem. Hned v první minutě na něj uháněl osamocený Lantoši, ale trefil při zakončení jen gólmanovu lapačku. O minutu později už Will kapituloval, jenže Lunter dorážel vysokou holí, což si rozhodčí následně potvrdili také při kontrole u videa.

Domácí se tak prvního gólu dočkali až v minutě jedenácté, když puk propadl ke kapitánovi Stránskému, jenž zacílil přesně. Na druhé straně měli ale přesnou mušku nejprve obránce David Musil a v přesilovce následně také Čerešňák, Pardubičtí tak dokázali otočit skóre na svou stranu ještě do první přestávky.

Hostům patřila i převážná část druhé části hry. V ní navýšili náskok Dynama postupně Paulovič a druhou využitou přesilovkou Sedlák. Mladoboleslavští se probudili až před přestávkou, kdy jejich tlak zužitkoval rovněž v početní výhodě Lantoši.

Naděje domácích na zdramatizování zápasu ale utnul hned v úvodu třetí třetiny svým druhým dnešním gólem Sedlák. Bruslaři zbraně nesložili, ještě snížili po zásahu Söderlunda, ale více už nezvládli.

43. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Dynamo Pardubice 3:5 (1:2, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 11. J. Stránský (Bičevskis, Šťastný), 40. Lantoši (O. Najman), 53. Söderlund (Lantoši, Pláněk) - 14. D. Musil (L. Sedlák), 18. Čerešňák (R. Kousal, Radil), 23. Paulovič (Poulíček, T. Zeman), 31. L. Sedlák (Hyka, Košťálek), 44. L. Sedlák (Vondráček, Štetka). Rozhodčí: Pražák, J. Ondráček - Kajínek, Zíka. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:2. Diváci: 4012.
Mladá Boleslav: Krošelj - Pláněk, Lintuniemi, Pýcha, Jánošík, Čech, R. Jeřábek, Bernad - Lantoši, O. Najman, Söderlund - Šťastný, Bičevskis, J. Stránský - Dvořáček, Přibyl, Lunter - Kelly Klíma, Hradec, M. Beránek. Trenér: Kalous.
Pardubice: Will - Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Bučko, J. Kolář, Vála - Hyka, L. Sedlák, Cienciala - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - T. Zeman, Poulíček, Paulovič - Vondráček, Mandát, Štetka. Trenér: R. Rulík.

Reklama