Hlavní obsah

Sparta - K. Vary 6:3Řepík řídil výhru Sparty, Pražané bodovali podeváté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Kohout 0 : 1
7. Řepík 1 : 1
26. Hladonik 1 : 2
31. Kohout 1 : 3
39. Tomášek 2 : 3
46. Buchtele 3 : 3
47. Řepík 4 : 3
52. Řepík 5 : 3
59. Němeček 6 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté třetí Sparty porazili v dohrávce 33. kola extraligy doma desáté Karlovy Vary 6:3, přestože prohrávali už 1:3. Šestou domácí výhru Pražanů za sebou zařídil hattrickem kapitán Michal Řepík. Sparta bodovala podeváté v řadě a z toho poosmé vyhrála. Tým Energie si připsal teprve druhou prohru z posledních šesti zápasů.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Sparťan Ostap Safin před brankářem Karlových Varů Štěpánem Lukešem. Vlevo Matěj Stříteský.

Článek

Sparta nastoupila i s čerstvou posilou Stefanem Wargem. Švédský obránce byl po 130 sekundách na ledě u prvního inkasovaného gólu. Jiskra po objetí branky z otočky našel před Kovářem Kohouta, který otevřel skóre. Odpovědět mohl po přihrávce Konečného v přečíslení Kaše, ale minul.

V 7. minutě se již Pražané v přesilové hře při Beránkově vyloučení radovali. Po Sobotkově střele ještě pomohla Lukešovi levá tyč, ale Řepík po Kousalově nabídce už zamířil přesně. Energie měla příležitosti na to, aby se vrátila do vedení. Ve 13. minutě se ocitl sám před Kovářem Kofroň, ale neprostřelil jej. Při Safinově trestu pomohla Spartě při Bartejsově střele z pozice mezi kruhy horní tyč.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Martin Kohout z Karlových Varů střílí gól brankáři Sparty Jakubu Kovářovi.

V úvodu druhé části mohl strhnout náskok na stranu Sparty Kousal. Lukeš si poradil i s Jandusouvou střelou. Ve 25. minutě se po Stříteského bekhendové střele prosadil z dorážky Hladonik a vrátil hostům vedení. Stříteský si díky asistenci připsal jubilejní 200. bod v extralize.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Gólová radost hokejistů Karlových Varů.

Možnost na vyrovnání neproměnil David Vitouch a v polovině utkání už to bylo 3:1 pro hosty. Faulovaný Redlich přenechal puk zadovkou na Kohouta, který zamířil do odkryté branky a dal svůj druhý gól v utkání. Akce začala Wargovou chybou na útočné modré čáře a švédský bek se při ní navíc zranil a odstoupil ze hry.

Domácí se tlačili za snížením a dočkali se 83 sekund před druhou pauzou: Kempný vypálil zpoza pravého kruhu a puk doklepl za Lukeše Tomášek.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Michal Řepík ze Sparty (není na snímku) dává gól brankáři Karlových Varů Štěpánu Lukešovi.

Karlovarští byli i nadále nebezpeční, ale Sparta odolala a ve 45. minutě se dočkala vyrovnání. David Vitouch uspěl v souboji s Rulíkem, přihrál před branku a od Buchteleho brusle se puk odrazil za Lukeše.

Za 98 sekund už domácí vedli a karlovarského gólmana překonal z otočky Řepík. V 52. minutě při Grígerově vyloučení nabil Kempný na levý kruh Řepíkovi, který dovršil svůj druhý hattrick v extralize. Při Safinově vyloučení v závěru sáhla Energie k power play a do prázdné branky pečetil výsledek obránce Němeček.

Dohrávka 33. kola hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 6:3 (1:1, 1:2, 4:0)
Branky a nahrávky: 7. Řepík (P. Kousal, Sobotka), 39. Tomášek (Kempný, Moravčík), 46. Buchtele (D. Vitouch, Safin), 47. Řepík (M. Forman, Sobotka), 52. Řepík (Kempný), 59. Němeček (Buchtele) - 3. Kohout (Jiskra. D. Mikyska), 26. Hladonik (Stříteský), 31. Kohout (Redlich). Rozhodčí: Šindel, Veselý - Hnát, Lhotský. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. DivácI: 10 568.
Sparta: Jakub Kovář - M. Jandus, Němeček, Mikliš, Kempný, Warg, Moravčík, Polášek - Tomášek, R. Horák, P. Kousal - Buchtele, D. Vitouch, Safin - Řepík, Sobotka, M. Forman - D. Kaše, G. Thorell, Konečný. Trenéři: Hořava a Wallson.
Karlovy Vary: Š. Lukeš - D. Mikyska, Huttula, Stříteský, Bartejs, Dlapa, Havlín, A. Rulík - O. Beránek, Černoch, Koblasa - Koffer, Gríger, T. Rachůnek - Kofroň, Hladonik, Juusola - Kohout, Jiskra, Redlich. Trenér: Bruk.

Reklama