Hlavní obsah

Třinec - Kladno 5:4Kladnu nestačil v Třinci rekordní gól Jágra a dramatický zápas prohrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Daňo 1 : 0
11. Plekanec 1 : 1
20. Daňo 2 : 1
24. Hrňa 3 : 1
32. Kubík 3 : 2
39. Indrák 3 : 3
45. Jágr 3 : 4
47. Růžička 4 : 4
52. Marcinko 5 : 4
Záznam online reportáže

Třinečtí hokejisté zdolali ve 45. kole extraligy na svém ledě Kladno 5:4. Obhájce titulu vedl 3:1, ale po rekordním gólu Jaromíra Jágra prohrával ve 45. minutě 3:4. Kladenský šéf vstřelil 1099. branku v součtu tref ze světových soutěží a národního mužstva a osamostatnil se v čele tabulky, které doposud vládl společně s Waynem Gretzkym. Výhru Ocelářů řídil nejlepší střelec extraligy Marko Daňo, který nasbíral celkem čtyři body za dvě branky a dvě asistence.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Andrej Nestrašil z Třince a Ondřej Bláha z Kladna.

Článek

V první přesilové hře Ocelářů trefil Marcinko horní tyč, druhou už ale využil v deváté minutě Daňo. Gól připravil Nestrašil, který naznačil střelu, vylákal tím Brízgalu a předložil puk před prázdnou branku nejlepšímu střelci soutěže. Kladno brzy vyrovnalo zásluhou svých nejzkušenějších hráčů. Jágr ustál několik soubojů a na jeho přihrávku si sjel Plekanec, který se zblízka nemýlil.

V dalším průběhu spálil dvě šance Růžička, ve druhém případě dokonce minul elitní kanonýr prázdnou branku. V dohrávané akci ale vrátil puk do brankoviště, kde Daňo trefil puk ze vzduchu a z následné dorážky upravil tři sekundy před koncem úvodní části na 2:1.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Jaromír Jágr se spoluhráči z Kladna oslavuje vyrovnávací gól v Třinci

Vedení Ocelářů zvýšil v početní převaze Hrňa, který se prosadil střelou z pravého kruhu pod horní tyč. Stejného hráč dělily centimetry od druhé trefy, ale těsně před brankovou čárou odpálil Veber puk do bezpečí.

Oceláři ztratili vedení ještě ve druhé třetině. V půlce zápasu zazvonil Jágr na tyč, ale Kladno svou první přesilovou hru v utkání vzápětí využilo. Po křížném pasu Plekance snížil z pravého kruhu Kubík.

Kladno ožilo a ve 39. minutě korunovalo zvýšenou aktivitu gólem. Klepiš neuspěl v přečíslení dva na jednoho, ale z druhé vlny se do odraženého puku opřel Sotnieks a jeho dělovka se od chráničů Indráka dostala za záda Mazance.

Obrat Kladna završil ve 45. minutě Jágr. Rekordní gól vstřelil stylově: od zadního mantinelu si vybruslil před branku a Mazance překonal ke vzdálenější tyči. Sportovně mu zatleskali i domácí fanoušci.

Hosté se ale dlouho neradovali. Růžička si zpracoval u pravé tyčky puk, který se k němu odrazil po střele Daňa, a rychlým manévrem vyrovnal. V 52. minutě už Třinec vedl. Daňo našel před brankou Marcinka, který bekhendem zařídil výhru. V závěru hrozili hlavně domácí. Marcinko trefil tyč a Daňo z úniku nepřelstil Brízgalu. Kladno nic extra nevymyslelo ani v 90 sekund dlouhé power play.

HC Oceláři Třinec - Rytíři Kladno 5:4 (2:1, 1:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 9. Daňo (Nestrašil, Marcinko), 20. Daňo (M. Růžička, Marcinko), 24. Hrňa (Chmielewski), 47. M. Růžička (Daňo), 52. Marcinko (Daňo) - 11. Plekanec (Jágr, Kubík), 32. Kubík (Plekanec, M. Procházka), 39. Indrák (Sotnieks, Klepiš), 45. Jágr (Kubík, Plekanec). Rozhodčí: Hribik, Pilný - Axman, Rožánek. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:1. Diváci: 5268.
Třinec: Mazanec - Marinčin, M. Doudera, Adámek, J. Jeřábek, Roth, Čukste, Kaňák - M. Růžička, Marcinko, Daňo - L. Hudáček, Voženílek, Nestrašil - Hrňa, Dravecký, Chmielewski - Hrehorčák, M. Roman, Buček. Trenér: Moták.
Kladno: Brízgala - Dotchin, Kehar, Sotnieks, Slováček, Ticháček, Cibulskis, Veber - Jágr, Plekanec, Kubík - Indrák, Klepiš, M. Procházka - Zikmund, Filip, Beran - O. Bláha, Pytlík, Babka. Trenér: Vejvoda.

Reklama

Související témata: