Hlavní obsah

Litvínov - K. Vary 1:2 PPPodkrušnohorské derby vyhrály Karlovy Vary, v prodloužení rozhodl Mikyska

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Hladonik 0 : 1
31. Hlava 1 : 1
61. Mikyska 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínov prohráli v zápase 45. kola extraligy doma s Karlovými Vary 1:2 v prodloužení a komplikují si boj o předkolo play off. Z posledních pěti utkání čtyři prohráli. Podkrušnohorské derby rozhodl třicet vteřin po startu prodloužení obránce Dalimil Mikyska svým prvním gólem v sezoně. Hostující Energie je devátá, Litvínov dvanáctý.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejisté Karlových Varů se radují z branky. Ilustrační foto.

Článek

Jako první se zapotil litvínovský brankář Tomek, který už v první minutě likvidoval sólo Grígera. Rušno však bylo i v hledišti. Domácí fanoušci v úvodu zápasu vyzývali pokřikem k odchodu generálního a sportovního ředitele klubu Pavla Hynka. Kotel vytáhl i transparent, ve kterém šéfa klubu vyobrazil coby Barona Prášila letícího na dělové kouli za hranice Litvínova. Dělovou ránu pak vyslal na karlovarského gólmana Jaks z kruhu, v první přesilovce Severočechů však rozezvučela jen tyč.

Na konci první části byl vyloučen domácí útočník Helt, po něm i brankář Tomek za podrážení a Karlovy Vary měly dvojnásobnou přesilovou hru. A 43 vteřin po přestávce ji využily. Po přenesení hry k druhé tyčce zakončoval Hladonik střelou z první a překonal přesouvajícího se gólmana mezi betony.

V půlce zápasu Litvínov slavil také v početní výhodě vyrovnání, když se Jaksova střela odrazila od bránícího Dlapy k volnému Hlavovi a jeho pohotová dorážka mířila do odkryté části branky. Na ledě se jiskřilo, hostující Huttula dostal čtyřminutový trest za hru vysokou holí, s níž zasáhl do hlavy Havelku. Za bitku schytal stejný trest litvínovský kapitán Sukeľ. Chvíli předtím rozhodčí u videa zkoumali, zda při obrovském závaru před karlovarskou brankou nepřešel puk čáru. Gól ale domácí slavit nemohli.

Urputný boj pokračoval i ve třetí třetině, několik slibných přečíslení ani jeden z celků nevyužil, a tak se šlo do prodloužení. V něm Západočechům stačilo 30 vteřin, aby rozhodli. Černoch popojel od mantinelu, nahrál před brankoviště, kde puk nechytatelně tečoval ke vzdálenější tyčce Mikyska. Potvrdil tím solidní formu svého týmu, který vyhrál čtvrté z posledních pěti utkání.

HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 1:2 v prodl. (0:0, 1:1, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 31. Hlava (Jaks, Estephan) - 21. Hladonik (Rachůnek, Gríger), 61. D. Mikyska (Černoch, O. Beránek). Rozhodčí: Úlehla, Šindel - Špůr, Frodl. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. Diváci: 4011.
Litvínov: Tomek - D. Zeman, Zile, Jaks, Strejček, Freibergs, Demel, Šalda -Válek, Sukeľ, Kudrna - P. Zdráhal, Estephan, Jícha - Hlava, Gut, P. Straka - Helt, Jurčík, Havelka. Trenér: Mlejnek.
Karlovy Vary: Lukeš - D. Mikyska, Huttula, Stříteský, Dlapa, Havlín, M. Rohan, A. Rulík - O. Beránek, Černoch, Koblasa - Kofroň, Gríger, Rachůnek - Koffer, Hladonik, Kružík - Kohout, Jiskra, Redlich. Trenér: Bruk.

Reklama

  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín