Hlavní obsah

Vítkovice - Brno 5:2Dvoubrankový náskok Kometě nestačil, Ridera blízko druhému místu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Pospíšil 0 : 1
27. Šalé 0 : 2
38. Jarůšek 1 : 2
0. Jarůšek 2 : 2
46. Grman 3 : 2
51. Lakatoš 4 : 2
58. Fridrich 5 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Vítkovic zdolali v předposledním kole základní části extraligy Brno 5:2, ačkoli už prohrávali 0:2. Rozhodující obrat obstarali čtyřmi góly v třetí třetině, vítěznou trefu si v 51. minutě v přesilové hře připsal Dominik Lakatoš. Tři body za asistence zaznamenal domácí Marek Kalus a Vítkovice poprvé v historii pokořily hranici sta získaných bodů v dlouhodobé části nejvyšší soutěže.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Marek Hrbas z Brna, Rastislav Dej z Vítkovic, Jakub Kotala z Vítkovic a brankář Brna Dominik Furch.

Článek

Vítkovice se proti Kometě rozjížděly těžkopádně a byl to spíš další zápas, ve kterém se na domácím ledě hledaly. Brno bylo v první části nebezpečnější, první šance Komety se zrodila dokonce v oslabení, ale Flekovu ránu vyrazil Stezka. Další velkou příležitost pak zosnoval po pohledné individuální akci Zaťovič, ale ani Šalé zblízka na Stezku nevyzrál. Až v 17. minutě hostům vyšla přesilovka, kterou prudkou střelou bez přípravy využil Pospíšil.

Brno hned v úvodu druhé části i díky faulu a následnému oslabení přestálo Bukartsovu tutovku, v 26. minutě naopak při signalizované výhodě dorazil na brankovišti kotouč do sítě Šalé. Sedmnáctiletý junior si připsal osmou trefu v sezoně.

Domácí hráči se začali probírat až ve druhé polovině zápasu. Na spadnutí byl gól v 35. minutě, ale Kalusova teč po Raskobově ráně skončila na horní tyčce. V 38. minutě už Vítkovice zakončily přečíslení, když vyraženou Kalusovu ránu vrátil do sítě Jarůšek.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Andrej Kollár z Brna, Tobias Lindberg z Vítkovic a brankář Brna Dominik Furch.

Závěrečná část utkání patřila plně Ostravanům. Do vyhraného vhazování se v 46. minutě opřel na modré čáře Grman a jeho dělovka skončila v síti. Obrat v 51. minutě završil Lakatoš, který v přesilovce využil gólmanova zakrytého výhledu a umístěnou střelou nad ledem z kruhu dal osmnáctý gól v sezoně.

Možnost vyrovnat měl vzápětí Kollár, ale Stezku nepřekonal a hosté vsadili vše na jednu kartu. Už v 57. minutě odvolali Furcha z brány, jenže vcelku rychle inkasovali do prázdné klece z Fridrichovy hole. Při stejné situaci jim pak ještě jeden gól na cestu domů přibalil Jarůšek.

51. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Kometa Brno 5:2 (0:1, 1:1, 4:0)
Branky a nahrávky: 38. Jarůšek (Kalus, Raskob), 46. Grman (Lakatoš, Fridrich), 51. Lakatoš (Mikuš), 58. Fridrich (Kalus, Kotala), 60. Jarůšek (Kotala, Kalus) - 17. Pospíšil (Kučeřík, Šalé), 27. Šalé (Kollár, Holík). Rozhodčí: Hradil, Pražák - Brejcha, Frodl. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Diváci: 7925.
Vítkovice: Stezka - Grman, Mikuš, Raskob, Koch, Gewiese, Prčík, Stehlík - Mueller, Lindberg, Roberts Bukarts - Lakatoš, Chlán, Fridrich - Kalus, Kotala, Jarůšek - Lednický, M. Přibyl, Dej. Trenér: Holaň.
Brno: Furch - Kundrátek, Ďaloga, Holland, Kučeřík, Ščotka, Hrbas - Horký, Holík, J. Ondráček - Šalé, Strömberg, Zaťovič - Pospíšil, Kollár, Flek - I. Sedláček, A. Zbořil, Vincour. Trenér: P. Martinec.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice