Hlavní obsah

K. Vary - Liberec 3:4 PPEnergie padla v prodloužení, Tygři drží čtvrté místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Ordoš 0 : 1
25. Havlín 1 : 1
33. Dlouhý 1 : 2
38. Flynn 1 : 3
51. Havlín 2 : 3
58. Gríger 3 : 3
64. Vlach 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce zvítězili v utkání 51. extraligového kola na ledě Karlových Varů 4:3 v prodloužení. Bílí Tygři tak využili zaváhání Hradce Králové v duelu na Spartě a na úkor týmu Mountfieldu poskočili na čtvrté místo. Severočeši měli blízko i k plnému zisku, když během třetí třetiny ztratili vedení 3:1, nakonec ale v čase 63:22 rozhodl útočník Jaroslav Vlach.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Sktumáž před brankou Liberce.

Článek

Utkání předcházel slavnostní ceremoniál, při němž byl domácí útočník Petr Koblasa oceněn za 100 branek vstřelených v extralize a Matěj Stříteský za 700 odehraných zápasů ve stejné soutěži.

V samotném utkání byli od úvodního vhazování hokejovější a aktivnější Severočeši. V páté minutě si hosté vynutili přesilovou hru po faulu Havlína, kterou sice nevyužili, ale hned po jejím skončení po chybě karlovarské obrany za vlastní brankou otevřel v sedmé minutě účet zápasu Ordoš.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Liberce Petr Kváča měl plné ruce práce

Bílí Tygři povzbuzení vstřeleným gólem byli v úvodním dějství i nadále aktivnější a jen díky Lukešovi neskončila další akce Ordoše s Jelínkem podruhé pukem za jeho zády. Na druhé straně si jedinou vážnější šanci k vyrovnání vytvořil Jiskra, ale jeho nájezd do brankového prostoru zlikvidoval připravený Kváča.

Úvodní desetiminutovka druhé třetiny patřila karlovarským hráčům. Byli pohyblivější než soupeř, z čehož vyústila ve 25. minutě přesilová hra za nedovolený zákrok Flynna, kterou už po 10 sekundách střelou od modré čáry využil Havlín. Hosté si ve 28. minutě mohli vzít vedení zpět, jenže únik Jelínka zlikvidoval Lukeš pravým betonem.

Po polovině duelu se Liberečtí opět dostali herně do zápasu a díky přesné střele Dlouhého do růžku karlovarské branky se ve 33. minutě znovu ujali vedení. Západočeši po druhé inkasované brance opět ztratili tempo a když ve 38. minutě při vyloučení Grígera nachytal domácího gólmana prudkou střelou Flynn, vedli hosté již o dvě branky.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Karlových Varů Štěpán Lukeš.

Atraktivní hokej pokračoval i ve třetí třetině, ve které dokázali hráči z lázeňského města svou bojovností zápas zdramatizovat a dovést až do prodloužení. Nejdříve dnes velice agilní Havlín prostřelil při signalizovaném vyloučení od modré čáry podruhé Kváču a v 58. minutě osamocený Gríger v předbrankovém prostoru šikovně tečoval další střelu Havlína.

V prodloužení dostal Liberec při vyloučení Mikysky příležitost hrát dvě minuty přesilovku čtyř proti třem, při které zazvonila po střele Filippiho tyč domácí branky, avšak při dalším signalizovaném oslabení již dokázal Vlach z bezprostřední blízkosti dostat puk za brankovou čáru a rozhodl tak o důležitém druhém bodu pro Liberec.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice