Hlavní obsah

Litvínov - Olomouc 5:1Hokejisté Litvínova porazili na závěr základní části Olomouc a vyzvou Třinec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Kudrna 1 : 0
8. Mareš 1 : 1
28. Stránský 2 : 1
33. Hlava 3 : 1
51. Jaks 4 : 1
52. Hlava 5 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova porazili v utkání 52. extraligového kola Olomouc 5:1. Závěr základní části tak prožili Severočeši na vítězné vlně, když vyhráli šestkrát za sebou, což byla jejich nejdelší úspěšná série v sezoně. K výhře nad Hanáky pomohli shodně třemi body útočníci Nicolas Hlava (2+1) a Šimon Stránský (1+2).

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Litvínova oslavují gól. Ilustrační foto.

Článek

Po skončení dlouhodobé části jedenáctý Litvínov narazí v předkole play off na obhájce titulu Třinec a do série vstoupí na soupeřově ledě, osmá Olomouc se po šesté porážce z posledních osmi vystoupení utká s Karlovými Vary. V úvodu boje o čtvrtfinále budou mít Hanáci výhodu domácího prostředí. Předkolo začne prvními zápasy ve středu.

Litvínov proti zdravotně rozklíženým Kohoutům začal s chutí, a i když měli hosté velmi brzy možnost hrát přesilovku po Fronkově faulu, do vedení šel tým Vervy. V šesté minutě našel Hlava mezi kruhy na chvilku zapomenutého Kudrnu, který zacílil pod horní tyčku a oslavil tak již 21. gól v sezoně.

Přesně o 100 sekund později však slavili Hanáci vyrovnání, když vybojovali puk dobrým napadáním a obránce Mareš prostřelil gólmana Tomka. Domácí pak neuspěli v početní výhodě a do první přestávky tak zůstal stav vyrovnaný.

Potřebovala by hokejová extraliga jiný herní systém? Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Na další vedoucí zásah si museli Litvínovští nakonec počkat do 28. minuty, kdy se vydal na zteč z vlastního obranného pásma Stránský, do přečíslení dvou na jednoho jej sice doplnil Zdráhal, ale Stránský vzal koncovku na sebe a uspěl - 2:1. V 33. minutě navíc zvýšil v přesilovce povedenou tečí před gólmanem Lukášem clonící Hlava.

Definitivní rozuzlení přišlo s vyloučením Škůrka, jenž dostal přesně po 48 odehraných minutách za vražení na hrazení trest na pět minut a do konce utkání. V následné dlouhé přesilovce pak zvýraznili náskok Severočechů Jaks a svým druhým dnešním gólem Hlava.

52. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Olomouc 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 6. Kudrna (Hlava, M. Sukeľ), 28. Š. Stránský, 33. Hlava (Jaks, Š. Stránský), 51. Jaks (Gut, Kudrna), 52. Hlava (Š. Stránský, Freibergs) - 8. Mareš (Kusko, P. Musil). Rozhodčí: Hejduk, Šindel - Frodl, Hynek. Vyloučení: 5:4, navíc Škůrek (Olomouc) 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:0. Diváci: 3884.
Litvínov: M. Tomek - Jaks, Demel, D. Zeman, Freibergs, Strejček, Šalda, Wesley - Hlava, M. Sukeľ, Kudrna - P. Zdráhal, Estephan, Š. Stránský - Fronk, Gut, P. Straka - Helt, Jurčík, Havelka. Trenér: Mlejnek.
Olomouc: Lukáš - Škůrek, Mareš, T. Černý, T. Galvas, A. Rutar, Řezníček - Bambula, P. Musil, Kusko - Kucsera, Strapáč, Klimek - Janech, Menšík, Anděl - Matašovský, Kučera, M. Tomeček. Trenér: J. Tomajko.

Reklama

Související témata: