Hlavní obsah

Liberec - Vítkovice 2:1 SNHokejisté Liberce zdolali Vítkovice, ale na první čtyřku nedosáhli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Lindberg 0 : 1
42. Ivan 1 : 1
65. Vlach (rozhodující nájezd) 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce porazili v posledním 52. kole extraligy na svém ledě zásluhou Jaroslava Vlacha Vítkovice 2:1 po samostatných nájezdech a připsali si devátou výhru v řadě. Na elitní čtyřku, zaručující přímý postup do čtvrtfinále play off, ale těsně nedosáhli a skončili na pátém místě se ztrátou jednoho bodu na čtvrtý Hradec Králové.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberečtí hokejisté se radují z gólu proti Vítkovicím.

Článek

V předkole play off tak Bílí Tygři vyzvou dvanáctou Plzeň. Vítkovice si ziskem bodu pojistily druhou příčku po základní části a na čtvrtfinálového soupeře budou čekat. Mohou se také těšit na účast v příštím ročníku Ligy mistrů.

Lepší vstup do zápasu měl domácí Liberec, který se hned od úvodní minuty nastěhoval před Klimeše. Vítkovický brankář si ale se střelami Šíra i Jelínka bez větších nesnází poradil. Poté měl gólovou šanci Najman, Klimeš se však proti jeho střele bez přípravy stihl včas přesunout.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva brankář Vítkovic Lukáš Klimeš a Jakub Rychlovský z Liberce.

Vítkovičtí se před Kváču dostávali sporadicky, s Mikušovým pokusem neměl liberecký brankář problém. Skóre se poprvé změnilo v 15. minutě a do vedení šli Ostravané. Mueller v přesilové hře nabil Lindbergovi a ten přes klubko clonících hráčů dostal kotouč do sítě. Bílí Tygři mohli odpovědět rovněž v početní výhodě, Birnerovu střelu ale pokryl Klimeš.

Ve druhé třetině se až před Klimeše prodral Rychlovský, nenašel však mezírku mezi betony vítkovického brankáře. Poté měli Severočeši přesilovku, nesehráli ji ale příliš dobře a Klimeše prakticky neohrozili. Podobně se následně vedlo také hostům na opačné straně. Liberečtí se snažili tlačit dopředu a ve slibné palebné pozici se ocitl Flynn, Klimeš jeho ránu vyrazil ramenem. Nepřišel si na něj ani Balinskis.

Krátce po začátku třetí části už se domácí dočkali kýženého vyrovnání. Ivan si nabruslil do útočné třetiny a střelou pod horní tyč vyrovnal. Liberec vstřelená branka ještě více nabudila a rázem ho byl plný led. Do vedení mohli Bílé Tygry poslat Najman s Rychlovským, Klimeš ale svůj tým podržel.

Na druhé straně zahrozil z rychlého protiútoku Krenželok, také Kváča se blýskl povedeným zákrokem. Domácí, bojující o elitní čtyřku, se poté snažili strhnout zápas na svou stranu, ostravská obrana ale zůstala pevná. Zápas tak dospěl do prodloužení.

V nastaveném čase se hrálo nahoru dolů, oba týmy mohly rozhodnout. Kváča nejprve dvakrát vychytal Muellera, Klimeš na opačné straně zase zlikvidoval Flynnův únik. O vítězi tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V úvodních pěti sériích se oba celky prosadily dvakrát, bonusový bod pak vystřelil domácím v deváté sérii Jaroslav Vlach.

52. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Ridera 2:1 po sam. nájezdech (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 42. M. Ivan (Rychlovský), rozhodující sam., nájezdech J. Vlach - 15. Lindberg (Mueller). Rozhodčí: Jeřábek, Hradil - Rampír, Šimánek. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Diváci: 6901.
Liberec: Kváča - Nedomlel, Balinskis, Melancon, Derner, Kolmann, M. Ivan, Štibingr - Ordoš, Filippi, Birner - Flynn, A. Najman, Frolík - Rychlovský, P. Jelínek, J. Vlach - A. Dlouhý, J. Šír. Trenér: P. Augusta.
Vítkovice: Klimeš - Grman, Mikuš, Raskob, Koch, Gewiese, Prčík, L. Kovář - Mueller, Lindberg, Roberts Bukarts - Lakatoš, Chlán, Fridrich - M. Kalus, Kotala, Jarůšek - Lednický, Dej, L. Krenželok. Trenér: Holaň.

Reklama

  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec