Hlavní obsah

Liberec - Plzeň 4:1Výborný úvod a pohodová výhra. Tygři nedali trápícím se Západočechům šanci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Rychlovský 1 : 0
7. Filippini 2 : 0
25. Rychlovský 3 : 0
50. Najman 4 : 0
53. Rekonen 4 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Liberce vstoupili do předkola play off extraligy vítězně, když na svém ledě porazili Plzeň 4:1. Bílí Tygři položili základ přesvědčivému vítězství hned na začátku první třetiny - v čase 6:16 vedli už 2:0. V pohodě hrající domácí pak přidali další dvě branky, hosté dokázali ve třetí třetině pouze snížit zásluhou Aleksiho Rekonena. Na straně vítězů se dvěma góly blýskl mladý útočník Jakub Rychlovský. Severočeši se tak v sérii hrané na tří vítězství ujali vedení 1:0 na zápasy. Ve čtvrtek se odehraje pod Ještědem od 19 hodin druhý duel série.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Závar před brankou Plzni skončil gólem

Článek

Liberec i s uzdraveným Bulířem na soupeře vlétl a již po dvou minutách šel do vedení. Kolmannovu střelu od modré čáry na brankovišti jemně tečoval Rychlovský. Hostující střídačka si vzala trenérskou výzvu pro domnělé postavení útočícího hráče v brankovišti, gól byl ale i po přezkoumání situace na videu uznán.

Bílí Tygři tak měli navíc k dispozici přesilovku, nesehráli ji však příliš dobře. V sedmé minutě už ale Severočeši vedli o dvě branky. Melancon zavezl kotouč do útočného pásma, přenechal ho Filippimu a jeho střela bez přípravy skončila až za Pavlátem. Plzeň byla nepovedeným úvodem zaskočena a před Kváču se dostávala velmi sporadicky. Výjimkou byla dobrá střela Poura, Kváča si ale poradil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Liberce vstoupili do zápasu proti Plzni ve velkém stylu

V úvodu druhé části hrála Škoda v početní výhodě, Kváču ale prakticky neohrozila. Udeřili tak znovu domácí, když si Rychlovský nabruslil na osu hřiště a svou druhou brankou v utkání zvýšil již na rozdíl tří branek. Vedení Liberce mohl v přesilovce ještě navýšit Balinskis, Pavlát ale jeho střelu s obtížemi vyrazil. Poté měl na opačné straně velkou šanci Suchý, také Kváča ale vytáhnul povedený zákrok. Nepřišli si na něho ani Budík a dorážející Mertl.

Západočeši se mohli vrátit do zápasu v přesilové hře na začátku třetí třetiny, Liberec se ale skvěle ubránil. Následně si zahráli v početní výhodě také domácí a gól měl na hokejce navrátilec do sestavy Bulíř, Pavlát si ale připsal výborný zákrok. V další přesilovce Liberce už byl ale plzeňský brankář krátký na chytrý pokus Najmana a kapituloval počtvrté. Poté se ke slovu dostali také hosté a pěknou akci Holešinského zakončil důrazný Rekonen, který tak upravil skóre na konečných 4:1.

Předkolo play off hokejové extraligy - 1. zápas:
Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Rychlovský (Kolmann, M. Ivan), 7. Filippi (Melancon, Bulíř), 25. Rychlovský (P. Jelínek), 50. A. Najman (J. Vlach, Balinskis) - 53. Rekonen (Holešinský). Rozhodčí: Hejduk, Pilný - Kajínek, J. Ondráček II. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. Diváci: 4392.
Liberec: Kváča - Nedomlel, Balinskis, Melancon, Derner, Kolmann, M. Ivan, Štibingr - Bulíř, Filippi, Birner - Flynn, A. Najman, Frolík - Rychlovský, P. Jelínek, Ordoš - A. Dlouhý, J. Šír, J. Vlach. Trenér: P. Augusta.
Plzeň: Pavlát - Zámorský, Houdek, Budík, Baránek, Piskáček, Skok, Jaroměřský - Rekonen, Holešinský, Schleiss - Blomstrand, Mertl, Suchý - Hrabík, Honejsek, M. Beránek - Pour, Bitten, A. Dvořák. Trenér: Kořínek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice