Hlavní obsah

Bulíř se vrací! Kapitán Liberce naskočí proti Plzni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bílí Tygři tasí v předkole s Plzní svůj trpělivě očekávaný trumf. Do jejich sestavy se na vyřazovací boje vrací uzdravený útočník Michal Bulíř. Na soupisce pro první zápas figuruje v elitním útoku po boku Birnera a Filippiho. Kapitánem zůstává Jelínek.

Foto: Jiří Princ/Bílí Tygři Liberec

Michal Bulíř bude hokejistům Liberce chybět 6-8 týdnů.

Článek

V tomto kalendářním roce ještě 31letý útočník soutěžní zápas neodehrál, ale s posledními koly základní části už začal chodit s parťáky na led a ladit herní formu.

„Bulda už trénuje," naznačil kouč Liberce Patrik Augusta po posledním utkání základní části s Vítkovicemi, které Severočechům za soupeře pro předkolo určilo Plzeň, za kterou shodou okolností Bulíř v minulé sezoně hrál.

Liberecký odchovanec si poslední ostrý zápas odškrtnul před Vánoci v Litvínově, kde mu soupeř bruslí rozříznul lýtkový sval. Původně se měl rychle na led vrátit, jenže hojení se nakonec neobešlo bez komplikací.

„Zranění se hojilo hůře, než se původně očekávalo, a tak musel liberecký kapitán podstoupit operaci, která prodlouží jeho rekonvalescenci o šest až osm týdnů," sdělili Bílí Tygři na začátku ledna.

Reprezentačnímu forvardovi se tak hlavou honily černé myšlenky. Aby ne, když šlo již o druhou delší vynucenou pauzu v této sezoně. Téměř sedm týdnů chyběl v říjnu a listopadu kvůli poraněnému kotníku. Doufal, že alespoň na play off se uzdravit stihne a přání se mu dnes plní. V této sezoně zatím vstřelil 3 góly a na 7 nahrál. Svou zatím poslední trefou na začátku prosince proti Vítkovicím překonal klubovou legendu Petra Nedvěda v počtu gólů za Liberec. Zatím jich má 138 a proti Plzni může maximum vylepšit.

Reklama