Hlavní obsah

Jablonec - Pardubice 1:0Chramosta vystřelil Jablonci tři body proti Pardubicím

MinutaMin. Tým Hráč Akce
89. Chramosta 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Jablonce ve 25. kole první ligy udolali Pardubice 1:0. Vyrovnaný zápas rozhodl až v 89. minutě Jan Chramosta svým dvanáctým gólem v sezoně nejvyšší soutěže. Severočeši porazili Pardubice po čtyřech zápasech, v lize počtvrté za sebou zvítězili a v tabulce poskočili na sedmé místo. Navíc mají k dobru odložené utkání se Slováckem, ke kterému nastoupí ve středu. Pardubičtí prohráli podruhé z posledních tří kol a klesli na poslední příčku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Chramosta se stal jabloneckým hrdinou proti Pardubicím.

Článek

Východočeši zřejmě kvůli zranění postrádali zkušeného útočníka Černého. V ofenzivě místo něj nastoupil Krobot, který v sobotu oslavil 22. narozeniny. Severočeši udělali jednu změnu v sestavě, do zahajovací jedenáctky se dostal Patrák.

V první půli se hrál opatrný fotbal s minimem šancí. V sedmé minutě zahrozil domácí Polidar, jehož přízemní střelu zlikvidoval brankář Nita. Na opačné straně měl ve 13. minutě ještě větší možnost Icha, k němuž propadl centr z rohového kopu, Jablonecké ale zachránil gólman Hanuš.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Pardubický Icha v souboji proti přesile protihráčů.

Pardubičtí pak drželi s favoritem krok a chvílemi dokonce lépe kombinovali. Ve 37. minutě si zaběhl za hostující obranu Považanec, se střelou se ale unáhlil a zamířil nad. Těsně před přestávkou na druhé straně vypálil z voleje kousek vedle Hlavatý.

Po změně stran trápícího se Patráka vystřídal Jovovič, domácí ale zpočátku pokračovali v nevýrazném výkonu. V 58. minutě se ve vápně uvolnil pardubický Darmovzal, Hanuš však přízemní střelu chytil. Vzápětí se neprosadil ani agilní bek Icha.

Na opačné straně v 62. minutě v nadějné pozici přestřelil Jovovič. Jablonečtí přidali, branku ale netrefil ani jejich nejlepší střelec Chramosta, který vypálil nad. Na druhé straně se probíjel do malého vápna Janošek, zakončit však nedokázal. V 80. minutě upadl ve vápně střídající Pikul, ale rozhodčí Všetečka penaltu neodpískal.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Souboj mezi hráči Pardubic a Jabloncem.

Na opačné straně pak ve dvou velkých šancích neuspěl Chramosta. Minutu před vypršením základní hrací doby se už domácí útočník dočkal. Po Jovovičově přetaženém centru z rohu na zadní tyč Chramosta z voleje umístil balon k tyči a skóroval ve čtvrtém utkání po sobě. Dvanáctým gólem vylepšil svou střelecky už tak nejpovedenější ligovou sezonu v kariéře.

25. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - FK Pardubice 1:0 (0:0)
Branka: 89. Chramosta. Rozhodčí: Všetečka - Hájek, Mokrusch - Hocek (video). ŽK: Chramosta - Vacek. Diváci: 1637.
Jablonec: Hanuš - Martinec, Král, Souček - Šulc, Hübschman, Považanec (90.+2 Štěpánek), Polidar (74. Černák) - Patrák (46. Jovovič), Chramosta (90.+2 Ikaunieks) - Sejk (90.+4 Surzyn). Trenér: Horejš.
Pardubice: Nita - Icha, Vlček, Hranáč, Chlumecký - Vacek - Darmovzal (82. Kapanga), Hlavatý, Janošek, Helešic (77. Pikul) - Krobot (70. Lima). Trenér: Kováč.

Reklama